Desmantellar el projecte Castor costaria més de 260 MEUR

Enagás va elaborar el febrer de 2018 un pla previ que descarta desmuntar els gasoductes

Plataforma marina del projecte Castor | ACN Plataforma marina del projecte Castor | ACN

Desmantellar les instal·lacions del fracassat projecte Castor tindria un cost superior als 260 milions d'euros i els treballs s'allargarien durant cinc anys. Així consta en el pla previ que la companyia Enagás va elaborar el mes de febrer del passat 2018 i en què no es preveu retirar la totalitat dels gasoductes terrestres i submarins sinó que aposta per abandonar-los. 

L'ACN ha tingut accés a aquest document reclamat pel senador de Compromís, Carles Mulet, i que el Ministeri per la Transició Ecològica fa temps que té sobre la taula. El document, fins ara inèdit, mostra que el Govern espanyol ha estat sondejant el possible desmantellament del Castor.

Més info: La clau per evitar més casos Castor

L'estimació pressupostària que efectua Enagás se situa dins de la forquilla entre els 143,1 milions d'euros que Escal UGS –l'empresa controlada per l'ACS de Florentino Pérez- va haver de preveure en el moment d'obtenir la concessió l'any 2008 i els 300 milions que podia acabar costant si hagués consumit el període d'explotació màxim de 50 anys previst, per l'encariment de la vida.

Segons la Llei d'Hidrocarburs actual, el concessionària tenia l'obligació prèvia d'aprovar un pla de desmantellament i abandonament de les instal·lacions per executar-lo al final de la seva vida útil. Escal UGS, però, no va elaborar ni el pla ni va fer efectiva dotació.

Més informació
El PSOE planteja desmantellar el Castor
Demanda dels bancs contra el Govern espanyol pel Castor
Avui et destaquem
El més llegit