El turisme torna a triar Catalunya per viatjar i per gastar

El territori català lidera la despesa turística al juliol amb el 25% de tot l'Estat i torna a ser la principal destinació amb el 24% del total

Un grup de turistes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona | ACN Un grup de turistes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona | ACN

Menys turisme, però més despesaCatalunya torna a liderar la despesa turística al juliol amb un 25% del total de tot l'Estat espanyol i és també la principal destinació del turisme amb un 24%. Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el territori català veu incrementada la despesa en un 3,4% en relació al 2018 i acumula el 23,6% de la despesa acumulada durant els set primers mesos del 2019 amb un total de 12.348 milions d'euros.

Més info: Catalunya, pitxitxi en despesa turística i visitants

Tanmateix, però, les Illes Balears és la comunitat que rep més pernoctacions amb 16,9 milions, xifra que representa un 4,6% més que l'any anterior. La segueix Catalunya amb 15,1 milions de pernoctacions i una baixada del 6,8% i el País Valencià amb 12,6 milions, un 7,5% més. Això sí, Catalunya lidera les etapes dels viatges realitzats pel turisme amb un 24,7%, tot i que aquesta xifra representa una reducció del 2,6%.

Catalunya també és la destinació preferida del turisme amb un total de 2,4 milions al juliol, un 2,1% menys que el mateix mes de l'any anterior. Com ja és habitual, els principals visitants provenen de França amb el 20,6% del total, seguits del Regne Unit amb el 10,7%. A més, també és el territori que més turisme acumula en els set primers mesos de l'any amb 11,3 milions i un increment de l'1,5% respecte al mateix període del 2018. La segueixen les Illes Balears amb prop de 7,9 milions de turistes i un increment del 0,2% i les Canàries amb més de 7,6 milions i una reducció del 3,9%.

Més informació
Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen un 6% al juny
Catalunya, el territori on més diners gasta el turisme
Les 25 destinacions 'top' d'aquest estiu
Avui et destaquem
El més llegit