El Govern anuncia un pla de digitalització dels taxis

Damià Calvet adverteix les VTC que "s'hauran d'adaptar a la regulació" i afegeix: "Si Uber i Cabify marxen, ja vindran altres empreses"

Damià Calvet explica la reunió amb taxistes i VTC | Cedida Damià Calvet explica la reunió amb taxistes i VTC | Cedida

"Més enllà de modernitzar-se, el taxi s'ha de digitalitzar". Clar i contundent, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha assegurat a Rac1 que el Govern portarà a terme un pla de digitalització perquè els taxis "es posin al dia". En aquest sentit, Calvet ha subratllat que "no pot ser que plataformes digitals com Uber i Cabify, que són d'intermediació, utilitzin llicències VTC per fer de taxis. Això ens distorsiona el mercat i provoca un greuge pels taxistes".

Més info: Cabify nega voler deixar Barcelona

Precisament per això, Calvet s'ha lamentat que "segurament s'hauria d'haver regulat abans però estem on estem i la Generalitat ha estat valenta en afrontar-ho. Estem segurs que podem fer conviure els dos sectors: taxis i VTC", motiu pel qual ha explicat que "elaborarem una Llei que gestioni de manera integral la convivència entre taxis i VTC amb aspectes com els torns i els períodes de descans, la contractació o l’execució del servei".

El conseller de Territori ha advertit les VTC que "s'hauran d'adaptar a la regulació", al mateix temps que ha deixat anar que "les VTC, els vehicles i els conductors hi són. Si Uber i Cabify marxen, ja vindran altres empreses".

Més informació
Uber i Cabify podrien abandonar Barcelona
El comerç avisa taxistes i VTC: l’economia quedarà tocada
I tu, ets més de taxi o de VTC?
Taxistes i VTC col·lapsen Barcelona enmig de les negociacions amb el Govern
Avui et destaquem
El més llegit