CA | ES

Taxistes i VTC col·lapsen Barcelona enmig de les negociacions amb el Govern

Élite no descarta acceptar el termini d'una hora per contractar Uber o Cabify, però insisteix que dependrà de l'assemblea

Cotxes VTC a la Diagonal de Barcelona durant les protestes | ACN Cotxes VTC a la Diagonal de Barcelona durant les protestes | ACN

Taxistes i VTC continuen col·lapsant Barcelona. Després que el Departament de Territori decidís que Uber Cabify s'hagin de contractar amb 15 minuts d'antelació, la capital catalana s'ha vist summergida en una lluita entre taxistes i VTC, que han decidit tallar diverses vies de la ciutat. D'una banda, els taxistes ja han avisat que continuaran tallant la Gran Via "el temps que faci falta" fins que el Govern els ofereixi un temps de precontractació dels serveis VTC que sigui raonable i que no posi en risc la seva activitat. De l'altra, les VTC han tallat quatre carrils de l'Avinguda Diagonal entre Francesc Macià i Pius XII.

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ja ha apuntat que no descarta acceptar el termini d'una hora per contractar vehicles VTC, però ha insistit que qualsevol decisió dependrà de l'assemblea de treballadors. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha explicat que estan preparant diferents demandes i querelles criminals contra l'Estat i contra les aplicacions de vehicles amb conductor, on hi haurà noms de polítics, ha adverit. En concret, ha parlat d'una demanda contra l'Estat per danys patrimonials, una querella criminal "contra les persones que han muntat aquesta trama" i una demanda civil contra les dues aplicacions per "competència deslleial".

Més info: Les VTC donen "un vot de confiança" al Govern

Álvarez ha explicat que en aquesta vaga els representants que negocien amb les administracions ja han quedat en segon pla, i ara són els taxistes els que decideixen. Al seu parer, el termini dels quinze minuts s'hauria d'haver parlat en un despatx i no fer-ho públicament. "Si s'hagués parlat en un despatx ara els taxistes no estarien al carrer", ha insistit.

Ara, el Departament de Territori torna a reunir-se amb agents socioeconòmics i del sector del transport amb l'objectiu d'assegurar la mobilitat ciutadana mentre duri la vaga de taxistes i informar de la regulació de taxis i VTC. A més, dimarts, el conseller de Territori, Damià Calvet, tornarà a reunir-se amb l'AMB i el sector del taxi.

Mentrestant, el president a Catalunya de la patronal Unauto VTC, Josep Maria Goñi, ha demanat al conseller una mesa de diàleg que inclogui els taxistes però també el sector dels vehicles amb conductor. En declaracions a Catalunya Ràdio, Goñi ha remarcat que Calvet es reunirà per primer cop amb ell, i ha denunciat que fins ara només s'ha relacionat amb els taxistes. El representant de la patronal ha avisat que el termini de 15 minuts per demanar un vehicle VTC suposa el tancament de les empreses del sector, i ha acusat els taxistes de fer "xantatge" i d'"amenaçar" els polítics. "Paralitzen la ciutat, agredeixen els nostres conductors, ens han arribat a bolcar cotxes, i diuen que no es farà la fira del mòbil", ha recordat.

Més informació
Govern i taxistes arriben a un principi d'acord per desconvocar la vaga
Les VTC reclamaran 1.100 milions d’euros a la Generalitat si els restringeix l’activitat
Uber i Cabify s'hauran de contractar amb 15 minuts d'antelació
Els taxistes es querellaran contra Uber i Cabify
Avui et destaquem
El més llegit