La diplomàcia científica torna a Barcelona

L’escola d’estiu SciTech DiploHub i l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals se celebrarà a la ciutat amb els grans reptes científics i socials a l’horitzó

El director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig | ACN El director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig | ACN

La Barcelona Science and Technology Diplomacy Summer School torna a la capital catalana ambl'objectiu de comunicar i resoldre els grans reptes científics del futur en la seva vessant internacional. Adreçada a alts càrrecs governamentals, directors de centres de recerca i professionals de les RR.II., l'escola d'estiu organitzada per SciTech DiploHub i l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI) examinarà els desenvolupaments més rellevants en el camp de la diplomàcia científica i tecnològica.

Durant les sessions de la Universitat d'estiu, els assistents podran rebre formació d'experts internacionals de gran rellevància en els principals entorns científics i diplomàtics, com Maurizio Bona, assessor científic de l'Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN); Nasser Kamel, secretari general de la Unió pel Mediterrani; Pedro Luis Alonso, Director del Programa Mundial de Malària de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Flavia Schlegel, Directora Adjunta de Ciències Naturals de la UNESCO; Mona Nemer, Assessora Científica Principal del Govern de Canadà; Carole Mundell, Assessora Científica Principal del Ministeri de Relacions Exteriors del Regne Unit; i Krishnaswam Vijay Raghavan, Assessor Científic Principal del Govern de l'Índia.

Segons ha destacat el director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig, "aquesta formació pionera al món situa Barcelona com un centre estratègic en el camp de la diplomàcia científica i tecnològica". Roig ha anunciat, a més, que d'acord amb l'experiència del Hub diplomàtic, s'està elaborant l'Estratègia 2022-2026 de la Diplomàcia Científica i de la Innovació a Barcleona. Segons ha anunciat SciTech DiploHub, els experts participants en l'escola d'estiu també formaran part de l'elaboració d'aquest full de ruta.

La tinent d'Alcaldia de Barcelona per a l'agenda 2030 i la Transició Digital Laia Bonet defensa, en aquest sentit, que "Barcelona no només vol ser un pol de generació de coneixement sinó un actor influent en l'aplicació d'aquest coneixement". Segons Bonet, "Iniciatives com aquesta són essencials per posicionar la ciutat en la cooperació internacional". Per la seva banda, la Directora de Cooperació Internacional en Recerca i Innovació de la Comissió Europea Maria Cristina Russo, afirma que els aspectes que s'aborden durant l'esdeveniment a Barcelona "són estratègics per a la Comissió".

Més informació
Barcelona i Quebec signen una aliança per la innovació
Roig: "Barcelona ha de ser més que una marca!"
Avui et destaquem
El més llegit