El Govern assegura que l'economia catalana "avança amb dinamisme"

El PIB català creix un 2,6% el 2018 i recupera els nivells per habitant anteriors a la crisi

L'economia catalana "avança amb dinamisme després d'un bon 2018" L'economia catalana "avança amb dinamisme després d'un bon 2018"

El Govern ha afirmat en un comunicat aquest dijous que l'economia catalana "avança amb dinamisme després d'un 2018 amb bones xifres", en referència a l'informe anual sobre dades macroeconòmiques i indicadors socials i de benestar a Catalunya que va presentar al juliol la Conselleria d'Economia i Hisenda.

Més info: L'economia catalana creix un 2,6% l'any 2018

Segons aquest informe, l'economia catalana va créixer un 2,6% el 2018 -set desenes per sobre de la mitjana de la zona euro- i va recuperar els nivells de PIB per habitant anteriors a la crisi econòmica.

El volum general de PIB es va recuperar el 2016, però els índexs per càpita es van mantenir per sota de les xifres anteriors a la crisi fins al 2018, any en el qual també es va registrar la taxa d'atur més baixa de l'última dècada (11,5%). No obstant això, segons ha destacat la Generalitat de Catalunya, l'atur entre les persones de 16 a 24 anys i el dels estrangers no comunitaris segueixen sent elevats (23,1%).

D'altra banda, les exportacions de béns a l'estranger "es van moderar fins a augmentar en un 1,1%", un fet que l'informe atribueix al debilitament del comerç a Europa.

Més informació
Catalunya recupera el PIB per habitant d'abans de la crisi
L'economia catalana creix un 2,1% durant el primer trimestre
Catalunya tanca els cinc primers mesos de l'any amb un dèficit del 0,46% del PIB
Avui et destaquem
El més llegit