Els serveis impulsen un 2% l'economia catalana el 2019

El creixement està liderat pels serveis en contrast amb la caiguda de la indústria i la desacceleració de la construcció

L'economia catalana creix l'últim quatrimestre del 2019 |iStock L'economia catalana creix l'últim quatrimestre del 2019 |iStock

El producte interior brut (PIB) de Catalunya ha registrat un creixement anual del 2% el 2019, segons l'estimació de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta dada implica l'alentiment de l'activitat respecte als darrers quatre anys.

Més info: Els municipis i comarques que més PIB generen a Catalunya

L’evolució trimestral mostra una progressiva reducció del creixement, que s’ha intensificat en el segon semestre de l’any, fins a arribar a l’1,8% interanual al quart trimestre. L’evolució del PIB es fonamenta en el manteniment d’una notable activitat en els serveis (2,9%), equivalent a l’estimada l’any 2018. Aquest creixement prové, sobretot, de les branques d’activitats professionals i dels serveis d’Administració pública, educació, sanitat i serveis socials.

Per contra, altres sectors han perdut impuls, com la indústria o la construcció, que després d'un cicle alcista molt intens mostra indicis de desacceleració. Finalment, el sector agrari intensifica la caiguda, i passa del ‑0,4% l’any 2018 al -2,5% l’any 2019. 

Més informació
El comerç internacional frena el PIB català
Catalunya tanca els cinc primers mesos de l'any amb un dèficit del 0,46% del PIB
Avui et destaquem
El més llegit