El PIB espanyol creix un 0,6%, la xifra més baixa des del 2014

L’economia registra entre juliol i setembre una taxa similar a la dels trimestres anteriors pel comportament de les llars i del sector públic

L'economia espanyola manté el ritme de creixement el tercer trimestre L'economia espanyola manté el ritme de creixement el tercer trimestre

L'economia espanyola ha crescut entre juliol i setembre un 0,6%, la mateixa taxa que en els dos trimestres anteriors, segons l'avançament de comptabilitat publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que serà confirmat el pròxim 28 de desembre. Es tracta de la taxa de creixement més baixa que s'ha registrat des de finals del 2014.

El creixement del 0,6% s’explica pel comportament de les llars i del sector públic, que han registrat avenços del 0,6% i del 0,8%, respectivament. D’altra banda, la inversió ha repuntat un 1% el tercer trimestre, per sota del creixement del 3,5% registrat el trimestre anterior.

En relació amb un any abans, en el tercer trimestre el creixement ha estat del 2,5%, la mateixa taxa interanual registrada en el segon trimestre però més baixa que en períodes anteriors. La contribució de la demanda interna al creixement interanual és de 3 punts, mentre que la demanda externa ha patit un retrocés de 0,5 punts.

Amb el repunt interanual del 2,5% registrat entre juliol i setembre, l’economia espanyola acumula 19 trimestres consecutius amb taxes interanuals positives, mentre que amb l’avenç trimestral del 0,6% s’acumulen 20 trimestres consecutius a l’alça.

Segons l'INE, l'ocupació ha registrat un augment intertrimestral del 0,7%, una dècima inferior a la registrada en el segon trimestre. En termes anuals, l'ocupació ha crescut un 2,5%, una taxa similar a la del segon trimestre, la qual cosa suposa un increment de 450.000 llocs de treball a temps complet en un any.

Des de finals del 2014, la taxa de creixement més baixa que s'ha registrat és del 0,6%, com en aquest tercer trimestre d'enguany. En aquest període, el creixement intertrimestral més fort es va registrar entre gener i març del 2015, amb un 1,2%.

Tot i això, entre finals del 2011 i mitjans 2013 el creixement trimestral s'havia situat en taxes negatives.

Més informació
L'economia espanyola confirma la desacceleració
L'economia catalana creix més que l'espanyola i l'europea
L'economia espanyola manté el creixement al primer trimestre
Avui et destaquem
El més llegit