El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Imatge de Marta Pujol (Mandarin Oriental), Rodrigo Bonilla (Esteve), Muntsa Vilalta (FemCAT) i Pere Calvet (Alsa) | VIA Empresa Imatge de Marta Pujol (Mandarin Oriental), Rodrigo Bonilla (Esteve), Muntsa Vilalta (FemCAT) i Pere Calvet (Alsa) | VIA Empresa

La selecció dels anuncis més rellevants dels darrers dies:

-La junta general d’accionistes de Repsol ha validat la continuïtat d’Antoni Brufau a la presidència no executiva de la companyia pels pròxims quatre anys. L’empresa energètica justifica aquest moviment per mantenir un funcionament ordenat d’una activitat marcada per les incerteses derivades de la guerra a Ucraïna. 

-Manuel Lao ha triat Juan Antonio Alcaraz per dirigir Nortia, el family office de l’empresari de Terrassa, segons informa El Confidencial. La nova aventura laboral d’Alcaraz arriba pocs mesos més tard de la seva sortida de CaixaBank, on se’l coneix per la seva tasca a la direcció de Negoci.

-Silvia Alsina, a través de les xarxes socials, ha comunicat la seva incorporació a la junta directiva d'MC Mutual. En el seu perfil de Linkedin, la presidenta i CEO de Roman ha agraït la confiança expressada per Enric Reina i Manel Plana, president i director general de la mútua, respectivament.

-Rodrigo Bonilla és el nou responsable de la filial farmacèutica d’Esteve a Espanya. Segons ha informat la companyia, l’executiu té una experiència de 26 anys al sector, principalment per diferents països d’Europa i Amèrica. El moviment, segons Esteve, consolida l’Estat com a mercat estratègic.

-El patronat de FemCAT ha acceptat la renúncia, per raons personals i professionals, de Teresa Navarro com a directora general, càrrec que ha ocupat des del 2016. A partir de l’1 de juny, Muntsa Vilalta agafarà el relleu de l’actual executiva. 

-Pere Calvet ocuparà la direcció d’Expansió de Negoci d’Alsa a Catalunya, després d’abandonar, recentment, la direcció general de Ferrocarrils de la Generalitat. Sota les ordres de Francisco Iglesias, Calvet també donarà suport a la internacionalització i diversificació de l’empresa.

-Poques setmanes després de comunicar la seva sortida del grup Henneo, Joan Alegre ocuparà la direcció d’Ingressos de Prisa Media a Catalunya. Entre els anys 2012 i 2019, Alegre va ser el director general d’El Periódico de Catalunya, fins el canvi de propietat. 

-Canvis en ple Passeig de Gràcia. Segons informa Crónica Global, Marta Pujol serà la nova directora de Comunicació de l’hotel Mandarin Oriental, en substitució de Monica Homedes. Fins ara, Pujol era la responsable del màrqueting digital a l’establiment propietat de l’empresària andorrana Maria Reig. 

-Pere Relats continuarà al capdavant d’Amec fins a l’any 2027, després de rebre la validació per part de la junta directiva de l’entitat que representa els interessos de les empreses industrials internacionalitzades. Des de l’any 2019, la primera etapa de la presidència de Relats ha estat marcada per l’impacte de la pandèmia, el Brexit, les relacions Xina-Estats Units i la guerra a Ucraïna.

-Josep Maria Piera és el nou director general de RUBI Group, fabricant d’eines pel sector de la construcció. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat de Barcelona, Piera ha acumulat una gran experiència en negoci internacional, gràcies al seu pas per Fluidra.

-Lidia Martín és la nova presidenta de l’Asociación para el Autocuidado de la Salud. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, actualment, Martín és directora general d’Almirall Iberia. Per aquest mandat, la presidenta vol accelerar la digitalització del sector, entre altres projectes. 

-Rosa Maria Mestres és la nova responsable del departament de Relacions Institucionals del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Entre les principals funcions a realitzar, Mestres serà l’enllaç de l’organisme amb el Parlament, altres ens de la Generalitat i el conjunt del sector audiovisual. 

-Roberto Torregrosa ha renovat el seu mandat, pels pròxims quatre anys, al capdvant de l’Associació Catalana de Professionals del Turisme. Director general de la cadena Guitart Hotels, Torregrosa vol consolidar l’entitat com un altaveu de referència dins del sector. 

-El Banc Sabadell ha situat Paco Zárate a la subdirecció general de Riscos, a les oficines corporatives de Sant Cugat del Vallès. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat de Barcelona, Zárate treballa a l’entitat des de l’any 2007.

-La junta directiva de l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals ha validat el nomenament de Gonçal Bonhomme com a nou president de l’entitat. Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya, Bonhomme ha treballat vint anys a Telefónica. 

-Maribel Tomás dirigirà l’equip de màrqueting d’UPL, grup especialitzat en productes d’agricultura sostenible, a Europa. Enginyera agrícola per la Universidad de Valladolid, en els darrers disset anys, Tomás ha treballat a les oficines de Basf a Catalunya. 

-Xavier Andreu és el nou director comercial de BDR Thermea Iberia amb l’objectiu de coordinar les estratègies comercials de firmes com Baxi, als mercats d’Espanya i Portugal. Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Andreu acumula una experiència de 20 anys en l’àmbit industrial. 

-Des d’aquest mateix mes de maig, Norma Galofré és la directora d’Operacions d’Smart Rooms Company a Espanya. Abans d’iniciar aquest nou projecte laboral, Galofré ha acumulat una llarga experiència en diferents hotels de Barcelona.

-Pere Prats és el nou director general de Lumvi, grup industrial amb seu a Campllong (Girona) i especialitzat en la fabricació de tancaments d’alumini. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses per Esade, Prats també ha ocupat càrrecs directius a Norlax, Bellsolà i Delsey.

-Marc Carbonell ha entrat a treballar a Esteve per ocupar el càrrec de cap de Recursos Humans i Relacions Laborals. Llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, Carbonell també ha treballat a Gaes, Deloitte i la firma Beiten Burkhardt. 

-Després de sis anys a Desigual, recentment, Roberto Riera ha aterrat al grup Hotusa per ocupar la direcció global de Talent. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de València, Riera també ha treballat a Deloitte i Talento, entre altres firmes. 

-Xavier Olivé passa a ocupar la direcció d’Operacions del Grup Confiteria, després del seu pas per OLIXA. Amb estudis d’Administració i Direcció d’Empreses a EADA, Olivé també ha treballat en altres projectes com ANGrup, Torres o el restaurant Semproniana.

-Canvis al Consell de Direcció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Immaculada Estivill i Sílvia Miró s’han incorporat a l’organisme, en representació de Pimec. Entre altres funcions, el Consell emet informes sobre l’estratègia catalana per a l’ocupació.

-Vanessa Lara ha assumit la direcció de la llibreria Alibri, coneguda antigament com a Herder. Lara va començar a treballar de llibretera l’any 2012 a La Casa del Llibre; de l’any 2018 al 2022 va ocupar el càrrec de directora de la botiga de Rambla Catalunya. Aquest últim any ha estat directora de la botiga d’Abacus a Sant Cugat del Vallès. 

-Indorwoll Climbing Gyms ha triat Olga Alamillo per ocupar el càrrec de consellera delegada, en substitució d’Israel Macià. Fins aquest canvi, Alamillo era la responsable del departament financer de l’empresa gestora de rocòdroms. 

-Oriol Muñoz s’incorpora a l’equip de finances del departament de Transformació a Coca Cola Europacific Partners, la multinacional que dirigeix Sol Daurella. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat Pompeu Fabra, Muñoz també ha treballat a Ingesba i al grup BME. 

-Xavier Martín ha estat escollit degà del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya. Durant el seu mandat, el dirigent vol consolidar l’entitat com un punt de trobada per a professionals i un espai on intercanviar coneixements i experiències. 

-Matías Gomà Tomàs, fabricant de paper reciclat amb seu al municipi de la Riba (Alt Camp), ha situat Albert Fontanet al capdavant del departament de Màrqueting i Vendes. Abans, durant deu anys, el directiu va ocupar un càrrec similar a l'empresa Secopa.

-Benet Presas és el nou director de l’hotel Jaime I de Salou. Diplomat en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili, fins ara, Presas ha desenvolupat la seva trajectòria laboral a diferents establiments hotelers del Camp de Tarragona i Benidorm.

Més informació
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit