"El 2020 no hi haurà sòl logístic a Catalunya"

El vicepresident sènior de Prologis Iberia alerta que cal crear nous espais construïbles al Principat

El vicepresident sènior de Prologis Iberia, Gustavo Cardozo El vicepresident sènior de Prologis Iberia, Gustavo Cardozo

El vicepresident sènior de Prologis Iberia, Gustavo Cardozo, ha augurat que no hi haurà terreny logístic a Catalunya el 2020 i ha demanat crear vincles amb les administracions públiques per crear nous espais construïbles al Principat.

Així ho ha dit aquest dimarts en roda de premsa, assegurant que actualment només hi ha terreny a Catalunya per proveir el mercat logístic en dos anys: "Més enllà del 2020 ens trobem amb una gran incertesa al territori".

"Durant els anys de la crisi econòmica, Catalunya no va saber mirar més enllà del que passava per generar terra. Estem en un moment crític", ha sentenciat Cardozo, i ha apuntat a un model públic-privat per estudiar com s'ha de plantejar la creació de nous espais logístics en el futur.

Preguntat per les fórmules per generar nou terreny logístic, Cardozo ha remarcat la necessitat de canviar d'ús algunes terres i modificar la propietat dels terrenys.

"A la resta d'Espanya no existeix tanta problemàtica. El pitjor passa a Catalunya", posant d'exemple al País Valencià, que ha emprès diverses accions per crear terreny en els pròxims anys.

Nau per Mercadona

El vicepresident sènior de Prologis Iberia també ha anunciat que la cadena de supermercats Mercadona ha llogat la nau que acaben de construir en el recinte Park Valencia, amb un contracte de llarga durada que no ha volgut desvetllar.

La nau, de més de 23.000 metres quadrats, ha suposat una inversió de 13 milions d'euros, i Prologis ja preveu iniciar la construcció d'un nou centre logístic en el mateix emplaçament.

En aquest sentit, Cardozo ha explicat que els clients que lloguen naus d'usos logístics exigeixen millores mediambientals i d'espai, com comptar amb àmplies zones d'aparcament i una climatització adaptable.

Més informació
La contractació logística es dispara un 38% a Barcelona
El comerç electrònic acapara els magatzems de Barcelona
Prologis invertirà més de 45 milions d'euros al Baix Penedès
Avui et destaquem
El més llegit