El Mobile World Congress escalfa motors pendent del transport

Ajuntament i Generalitat esperen resoldre les vagues de TMB i Ferrocarrils abans del congrés mòbil en què participaran 88 empreses i 18 start-ups catalanes

Ser la capital mobile per excel·lència també té els seus peròs. Barcelona espera rebre durant la celebració del Mobile World Congress vora 95.000 visitants però encara està en l'aire com es resoldrà la vaga de metro que els treballadors de l'empresa pública TMB han programat per als dies 22 i 25 de febrer. A més, també hi ha aturades previstes per la plantilla de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) aquella mateixa setmana.

Amb tot, les autoritats catalanes no s'han mostrat preocupades pel possible impacte negatiu que pogués tenir en la celebració del congrés. "Entenem que una vaga no és bona per ningú i per part nostra confiem que arribarem a un acord en els pròxims dies", ha declarat aquest dilluns l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la presentació dels actes de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB) que tindran lloc durant la setmana més tecnològica de l'any. Tanmateix, ha assegurat que una ciutat com Barcelona ''té molt treballades'' les alternatives de mobilitat. 

També el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha explicat que el Govern català està negociant "intensament" per evitar una vaga a FGC. "En el seu moment es decretaran uns serveis mínims en funció de l'interès general, però la voluntat és que arribi el Mobile i no hi hagi vaga", ha explicat.

El del transport és un dels punts a resoldre dies abans del gran esdeveniment, que ja presenta la seva programació pràcticament tancada. L'altre és el dispositiu de seguretat del dispositiu, que tal com ha anunciat el conseller Baiget es determinarà després de la reunió que Colau mantindrà aquest dimarts amb el conseller d'Interior, Jordi Jané. "Serà un dispositiu especial de seguretat per part dels Mossos d'Esquadra centrat en la prevenció i també en la identificació", ha especificat Baiget.

El MWC, esdeveniment d'especial interès
Per la seva part, i a preguntes dels mitjans, el secretari d'Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo, ha afirmat que en els pròxims dies s'aprovarà la declaració d'esdeveniment d'especial interès que inclourà millores en la fiscalitat de les empreses participants.

Calvo-Sotelo ha volgut deixar constància del suport "ferm" del Govern espanyol a la capitalitat barcelonina del MWC i ha recordat que "durant uns dies tenim el gran avantatge de ser el punt de trobada d'empreses i institucions i, per tant, el centre de la mirada del món sencer".

Les empreses catalanes, presents
Logística a banda, el Mobile World Congress escalfa motors i amb ell, les 88 empreses catalanes que hi participaran amb estand, les quals convertiran Catalunya en el 9è país amb més representació. Del total de firmes catalanes, l'expositor de Catalunya -que organitza la Generalitat- acollirà 60 empreses (44 tecnològiques i 16 d'aplicacions), incloent-hi a cinc centres tecnològics. 30 de les empreses acudiran a l'esdeveniment per primera vegada.

Les restants 12 companyies s'ubicaran al pavelló del Govern d'Espanya -que organitza Red.es- i les altres 16 acudeixen amb expositor propi. Tanmateix, 18 start-ups catalanes també tindran espai al 4 Years From Now (4YFN), que reunirà més de 12.000 assistents, l'espai d'interacció i de negoci per a emprenedors i empreses digitals en el marc del congrés.

La presentació ha reunit representants de totes les administracions. J. Molina (ACN)


A Fira Barcelona es treballa aquests dies a ple rendiment per enllestir els pavellons en què s'ubicaran els diferents estands dels 2.100 expositors, com ha explicat Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona. Serrallonga, responsable últim del recinte, ha declarat que GSMA és "molt exigent" en les seves peticions, "ens exigeix ser excel·lents i aquesta excel·lència l'aprofitem". Serrallonga ha xifrat en 1.200 els punts wifi que hi haurà repartits al congrés per donar cobertura un total de 40.000 telèfons mòbils

També l'ocupació que genera el MWC ha estat un valor destacat. La previsió de 13.000 llocs de treball temporals implica contractacions anteriors a l'esdeveniment, ja que "alguns estands necessiten un mes per ser realitzats", ha assegurat. Fins a 1.000 cuiners i cambrers treballaran en el congrés, ha assegurat Serrallonga, a més d'altres perfils necessaris, com informàtics o arquitectes que a hores d'ara donen forma a l'espai.

El dinar-networking de benvinguda, novetat
Quant a les activitats programades, el director general de MWCB, Aleix Valls, ha anunciat que MWCB i GSMA organitzen el primer Mobile Lunch Barcelona. La cita tindrà lloc diumenge 21 de febrer i serà un dinar-networking que reunirà a l'Hotel Juan Carlos I de Barcelona més de 200 professionals de petites i mitjanes empreses del sector TIC, el comerç electrònic i els mitjans de comunicació digitals. Entre els participants, s'espera membres del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), l'Associació d'empreses d'electrònica, tecnologies de la informació, telecomunicacions i continguts digitals (AMETIC), Barcelona Tech City, l'Associació Espanyola de l'Economia Digital (Adigital) i la Mobile Marketing Association Spain (MMA), a més del conseller delegat de GSMA, John Hoffman.

Altra de les novetats del programa és la celebració dissabte 20 de febrer d'una mega-hackaton educativa a la cúpula del centre comercial Las Arenas. Aquest primer Edu_Hack, com ha estat batejat, és un taller de co-creació a gran escala organitzat per mSchools en el qual es crearan i desenvoluparan propostes pedagògiques que incorporen l'ús de la tecnologia a l'aula i que reunirà al voltant de 500 docents, estudiants universitaris i experts.

VIA Empresa regala cinc entrades individuals per al 4YFN entre els seus subscriptors.  
Avui et destaquem
El més llegit