El PIB creix de manera positiva
El PIB creix de manera positiva

El PIB català creix un 3% interanual al segon trimestre

L'economia catalana es veu afavorida per l'evolució de la demanda interna i la contribució del saldo exterior

El Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya ha crescut un 3% durant el segon trimestre d'aquest any respecte el mateix període del 2016, segons ha publicat aquest dijous l'Idescat.

Aquesta dada representa una millora de dues dècimes en relació al primer trimestre, en línia de les economies espanyoles i europees, que creixen del 3,1% i un 2,3%, respectivament.

L'economia catalana s'ha vist afavorida per l'evolució positiva de la demanda interna (+2,8%) interanual i per la contribució, tot i que en menor mesura, del saldo exterior (+0,6%). Respecte el trimestre anterior, l'increment del PIB és de l'1,1% durant el segon trimestre i se situa per sobre la mitjana espanyola (+0,9%) i de la UE (+0,6%).

Creix la construcció

Per sectors d'activitat, la construcció tanca el segon trimestre amb un increment del 6,5% interanual, la dada més elevada des de fa una dècada, mentre que la indústria va créixer un 2,9%, igual que en el trimestre anterior.

Els serveis també contribueixen al creixement econòmic, amb una millora de tres dècimes respecte al trimestre anterior, i tanquen el segon trimestre de l'any amb un increment del 2,7% interanual. Entre les branques de serveis més dinàmiques estan les comercials i les activitats d'hostaleria i restauració; les activitats d'administració pública, educació, sanitat i serveis socials també mostren un augment d'activitat notable, amb una taxa interanual d'un 3,7%.

Finalment, l'agricultura registra un creixement positiu de el 1,4% interanual en el segon trimestre.

Més informació
El dèficit català supera al juny l'objectiu de tot l'any
El PIB espanyol creix fins al 3,3% el 2016
La Catalunya independent "debilitaria l'economia espanyola"
Avui et destaquem
Comentaris