El SIL tindrà un 5% més d'expositors

El Saló Internacional de la Logística acollirà 600 empreses i 120 presentacions novetats mundials

El President del SIL, Jordi Cornet, i la Directora General del SIL, Blanca Sorigué. El President del SIL, Jordi Cornet, i la Directora General del SIL, Blanca Sorigué.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) organitzarà del 6 al 8 de juny la 19a edició del Saló Internacional de la Logística (SIL) en Fira de Barcelona, un certamen que aquest any comptarà amb un 5% més d'oferta comercial, gràcies a la participació de 600 empreses, el 40% de matriu estrangera.

El delegat del CZFB, Jordi Cornet, i la directora del SIL, Blanca Sorigué, han presentat en roda de premsa les característiques del saló d'aquest any, que preveu superar en un 5% la xifra de 30.000 visitants del 2016.

El SIL ocuparà 20.000 metres quadrats del pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc, amb la participació de 600 empreses i directors de logística, així com la presentació de 120 novetats mundials.

Innovacions

El saló comptarà amb una nova àrea, Smart Logistics & Tech, on es trobaran les últimes tecnologies sorgides al mercat, i amb una zona d'innovació realitzada en col·laboració amb la Fundació i2CAT, on es presentaran tres projectes d'innovació aplicats a la logística: el guiat autònom de vehicles d'alta precisió basat en llum visible, la realitat augmentada combinada amb comunicacions per llum visible i el posicionament de paquets o objectes basada en Ultra Wide Band.

Aquest any, la comunitat autònoma convidada en el SIL és Andalusia, que disposarà d'un stand de 200 metres quadrats organitzat per la Conselleria d'Economia i Coneixement, a través d'Extenda-Agència Andalusa de Promoció Exterior, i que exhibirà el sistema portuari andalús a través de l'Agència Pública de Ports d'Andalusia de la Conselleria de Foment i Habitatge.

Dins del SIL se celebrarà el Barcelona International Congress, un fòrum en el qual més de 200 ponents presentaran casos d'èxit d'empreses com a Coca-cola, Seat, Gas Natural, Hyundai, Laboratoris Rovi, Nestlé o Mahou San Miguel.

Sopar de gala

El saló recupera aquest any la Nit de la Logística, un sopar de gala que se celebrarà el 7 de juny en l'estació de França de Barcelona en la qual es lliuraran els Premis SIL 2017.

El delegat del CZFB ha avançat que "el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el conseller de Territori, Josep Rull, inauguraran el saló, que serà espectacular en el networking, en els seus expositors i en els negocis que es faran".

En les mateixes dates i en el mateix lloc que el SIL, el Consorci de la Zona Franca organitza aquest any l'eDElivery Barcelona Expo & Congress, un certamen dedicat a l'ecommerce, l'entrega i la multicanalidad que reunirà 50 expositors en una àrea de 2.000 metres quadrats, amb la previsió de rebre 4.000 visitants.

Més informació
Les grans superfícies obren botiga de barri
Alibaba estudia situar a Catalunya una seu logística
El comerç electrònic acapara els magatzems de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit