Els cinc millors 'smartphones' xinesos

Tot i que les marques estrangeres encara dominen el mercat, les companyies xineses s'obren camí amb aparelles competitius i preus més baixos

Un de cada cinc telèfons mòbils que es venen al món pertany a un ciutadà xinès. Traduït en números, vol dir que al país més poblat del món hi ha 1.200 milions d'aparells, fet que situa a la Xina com el mercat més atractiu per a la telefonia mòbil. Malgrat això, només un de cada quatre xinesos té un smartphone amb connexió 3G o 4G, tot i que això representa, segons un estudi de Informa Telecoms & Media, una bossa de clients de 360 milions d'usuaris.

És un país molt desitjat per les gran marques internacionals però cada vegada guanyen més terreny les companyies xineses que tenen l'avantatge de ser més barates però l'inconvenient de no tenir (encara) el prestigi i la imatge dels líders actuals. La líder del mercat és la marca coreana Samsung, que ha aconseguit vendre a la Xina, un 20% dels 330 milions de telèfons intel·ligent. Lluny encara d'agafar el ritme de Samsung, Apple ha anunciat que obrirà 25 noves botigues oficials al país asiàtic per incrementar la seva presència.

Les 5 marques
El gran boom en els propers anys el protagonitzaran les marques locals, on el preu dels smartphones xinesos té molt a veure amb l'èxit dels seus aparells. Aquest és el cas del terminal Xiaomi 2S, que ja s'ha convertit en el mòbil més popular del país, per davant del Galaxy 4 de Samsung i l'iPhone 5 d'Apple.

Aquests són els cinc millors smartphones de marques xineses, amb algunes de les seves característiques

  • Huawei Ascend P6: Segons una enquesta del portal Techinasia, realitzada a 250.000 persones, Huawei és la marca xinesa més ben valorada pels usuaris. Al mercat espanyol val uns 450 euros i el seu mòbil estrella és conegut com el més fi del món amb 6,18 mil·límetres. Com a punt negatiu destaca que no és un model compatible amb el 4G.
  • Lenovo K900: Amb una forta campanya de publicitat, amb la figura del popular Kobe Bryant, Lenovo és una marca molt coneguda pels seus ordinadors, que espera fer-se un lloc entre les grans empreses tecnològiques del món. Del nou model K900 cal subratllar els 2GB de RAM, la càmera de 13 megapíxels i els escassos 6,9 mil·límetres de gruix.
  • Xiaomi Mi3s: Xiaomi és sens dubte la marca a tenir en compte de cara el futur. Fundada fa només tres anys, la companyia ja s'ha fet ja un lloc al mercat gràcies sobretot a l'empenta del seu cap Lei Jun, conegut popularment com l'Steve Jobs xinès. La prova és que Xiaomi ja ven més mòbils que Apple, en gran part, degut a l'excel·lent relació qualitat preu dels seus aparells. L'últim model Mi3 de 16 GB es ven per 1.999 iuans (uns 240 euros), mentre que el nou iPhone 5c (low cost) de 16 GB costa 4.500 iuans (535 euros).
  • Coolpad Quattro II: Sense tenir telèfons amb característiques espectaculars, aquesta marca guanya seguidors per la seva gamma de telèfons intel·ligents de baix cost. La seva última aposta és un telèfon 4G amb una pantalla de 4,5 polzades, que millora l'anterior model amb un processador molt més lent que els teòrics competidors.
  • Oppo N1: Aquesta marca, com Xiaomi, ZTE o Coolpad és una de les que des de la segona divisió puja amb força en model i bona acollida. El seu nou model N1 té la primera càmera giratòria amb una resolució de 13 megapíxels i sensibilitat tàctil a la part del darrere del telèfon. Costa 3.500 iuans (420 euros) en la seva versió de 16 GB.
Avui et destaquem
El més llegit