L'emprenedora Conxi Pérez i l'enginyera Alba Badia, Premi DonaTIC 2023

La Generalitat també ha guardonat Mireia Colina, Aïda Valls i les estudiants Ainhoa Castaño i Emma Casadevall, entre d'altres

Les guanyadores del Premi DonaTIC 2023 | Cedida Les guanyadores del Premi DonaTIC 2023 | Cedida

La Generalitat ha reconegut set dones i dues entitats amb els Premis DonaTIC. Els premis han estat per a la CEO de RollDBox Games, Conxi Pérez, en la categoria Emprenedora; Mireia Colina en la de Professional; Aïda Valls en l'Acadèmica/Investigadora; Àurea Rodríguez en la de Divulgadora i Alba Badia en la de Revelació. En la categoria Estudiant TIC, ha estat per a l'alumna universitària Ainhoa Castaño i per a l'estudiant d'FP Emma Casadevall; mentre que Launch in Barcelona SL ho ha estat en la Iniciativa Referent Empresarial per la iniciativa STEM Women Congress i l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat en la Iniciativa Referent d'Entitats, Centre Formatiu o Institució per la iniciativa +Dona3.Ciència, Talent i Tecnologia.

L'acte d'entrega dels Premis DonaTIC2023, en què s'hi van presentar 86 candidatures, s'ha celebrat aquest dijous al vespre amb la participació del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, acompanyat de la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, i la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo. L'entrega, a més, s'ha emmarcat en la celebració del Dia Internacional de la Dona Emprenedora, el 19 de novembre, amb l'objectiu de promoure l'apoderament, l'emprenedoria i el lideratge del talent femení en l'àmbit tecnològic i digital.

La Generalitat ha reconegut set dones i dues entitats amb els Premis DonaTIC

Torrent ha destacat que els premis "ajuden a trencar prejudicis de biaix masclista, generen referents, serveixen de punt de trobada del sector, d'espai de reafirmació i reivindicació col·lectiva, i sobretot perquè ajuden a trencar estereotips i a canviar mentalitats, que és segurament l'obstacle més gran per a la igualtat efectiva d'homes i dones". També s'han concedit tres mencions especials en l'àmbit Ciberseguretat a Vanesa Daza; en l'Aeroespacial per a Anna Ferré i en el de Cultura Digital per a Rosa Maria Gil.

Per últim, les candidates al Premi DonaTIC 2023 en la categoria d’Emprenedora Lucia Gonzalez, amb el projecte Natives, i Astrid Camprubí, amb el projecte OMMA Data, han estat les seleccionades per Netmentora Catalunya per formar part de la seva xarxa i gaudir d'un acompanyament empresarial de fins a dos anys perquè puguin seguir impulsant els seus projectes. Igualment, gràcies a la col·laboració de Google en aquesta edició dels premis, la guanyadora del guardó en aquesta categoria, Conxi Perez Andreu, passarà a formar part de la xarxa global Google for Startups.

Més informació
Mireia Cigarrán, Selva Orejón i Oracle4Teachers, Premis DonaTIC 2022
Avui et destaquem
El més llegit