Empresa critica la "intencionalitat política" del trasllat de seus

El secretari general Joaquim Ferrer defensa que no s'ha de donar incentius fiscals a les companyies que tornin

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer; la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya; la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; i el conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero. | ACN El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer; la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya; la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; i el conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero. | ACN

"Ja ens tocava com a país donar bones notícies", ha assegurat el secretari general d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joaquim Ferrer, durant la presentació de l'Anuari de la Pime Catalana realitzat per Pimec. Tot un preàmbul del que venia després: una crítica a la "campanya proactiva" i "deslleialtat institucional" del govern espanyol pel que fa al decret que facilita el trasllat de seus socials.

Més info: Per què les pimes són imprescindibles?

"Hi ha una intencionalitat política al darrere", ha etzibat abans d'assenyalar que hi ha alguns sectors que estan interessants en "seguir mantenint i retroalimentant aquest discurs" de fuga d'empreses.

Ferrer: "Hi ha una intencionalitat política al darrere"

Tot i això, Ferrer també alerta sobre el trasllat de 536 empreses durant el segon trimestre de 2018 que no totes les empreses marxen pel mateix: "Alguns han marxat i no té a veure amb els polítics". Algunes marxen i d'altres grans multinacionals com Facebook, Oracle, Lidl o Amazon, entre d'altres, venen. "Barcelona és poderosa", que cantava Peret. 

En aquest sentit, el secretari general d'Empresa i Competitivitat també ha emplaçat a les empreses que han traslladat la seva seu a tornar tot reivindicat que "a Catalunya tothom és benvingut, som un país d'acollida". Ara bé, acollir de nou no implica en cap cas premiar-los en forma d'incentius fiscals ja que això suposaria també "una deslleialtat" per totes aquelles empreses que directament no han mogut el seu domicili. 

 

Davant de tot plegat, ja s'està treballant en un informe que es presentarà a finals de l'estiu per saber quin tipus d'empresa ha marxat, de quin sector, per quins motius i quin és l'impacte que això ha tingut. "No volem noms i cognoms, sinó separar el gra de la palla", ha conclòs Ferrer. 

 

Més informació
Barcelona és poderosa
Oracle serà veïna de Facebook a Barcelona
Mercadona escull la Zona Franca per al centre logístic de compra online
Avui et destaquem
El més llegit