Les empreses familiars donen la cara

Més de 1.400 companyies i prop d'1,4 milions de persones se sumen al moviment #DamosLaCara per impulsar la recuperació econòmica

Les empreses familiars #DamosLaCara Les empreses familiars #DamosLaCara

Treballadors i empresaris d'empreses familiars impulsen el moviment #DamosLaCara. Segons informen en un comunicat, es tracta d'una iniciativa per mostrar el seu compromís per superar l'actual crisi sanitària i económica. Més de 1.400 companyies i prop d'1,4 milions de persones s'han sumat ja per col·laborar en el rellançament de l'activitat econòmica i la recuperació del benestar i de l'ocupació dels seus territoris.

Els protagonistes d'aquest moviment són les persones que conformen les empreses familiars, que representen en termes globals gairebé el 90% del total del teixit productiu i el 67% de l'ocupació privada. La seva fortalesa es plasma en una major resiliència i solidaritat en temps de crisi, cosa que deriva en un augment de la longevitat: les empreses familiars sobreviuen una mitjana de 33 anys enfront dels 12 de les no familiars.

El moviment neix a l'inici de la crisi provocada per la covid-19. Diverses Associacions Territorials d'empresa Familiar van proposar visibilizar l'activitat dels seus socis per mostrar el seu suport davant els problemes sanitaris i económicos locals. Des de llavors, el moviment Donem La Cara no ha deixat de créixer.

Segons la directora d'Associacions Territorials i Fórum de l'Institut d'empresa Familiar, Inés Rovira, "es tracta d'un moviment ciutadà, social i no-partidista que neix de la consciència que entre tots podrem recuperar el terreny perdut i que, sense l'aportació del sector privat, el sector públic sol no podrà assentar les bases d'un escenari sòlid".

Més informació
Adéu al cafè per a tots? Benvingut ecosistema català
Humanitzar la sanitat pública (despolititzar-la)
Avui et destaquem
El més llegit