Endesa haurà d'aturar la producció de llum en algunes centrals hidroelèctriques per la sequera

Les centrals que la companyia gestiona a Catalunya generen un 32% menys d'energia que en la mitjana dels darrers 10 anys

La presa del pantà de Mequinensa i la central hidroelèctrica d'Endesa | ACN La presa del pantà de Mequinensa i la central hidroelèctrica d'Endesa | ACN

La sequera i la falta de reserves als embassaments obligarà a la companyia Endesa a aturar la producció d'electricitat a la central hidroelèctrica de Mequinensa (Baix Cinca), una de les més grans de la península, que no ha parat mai des que es va inaugurar. L'aturada es farà a mitjans de novembre, ja que l'embassament es troba per sota del 23% de la seva capacitat, el segon pitjor registre de la història d'aquest pantà inaugurat al 1966.

A més, si no plou, també es podrien parar les centrals de Talarn i Gavet de la Conca, al Pallars Jussà, i les de Pont de Montanyana i Escales, a la Ribagorça. Enguany s'ha generat un 32% menys d'energia que en la mitjana dels darrers 10 anys i caldria remuntar-se al 1989 per trobar una producció tant baixa.

Malgrat la situació que ha provocat aquesta caiguda de la producció hidroelèctrica és "tensa i complexa" Endesa treballa de forma coordinada amb els diferents reguladors – la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) – així com també administracions locals per poder donar resposta a les necessitats puntuals relacionades amb la reserva d'aigua al territori.

Més informació
Endesa obre l'exposició de la central hidràulica de Susqueda
Endesa redueix beneficis per l'encariment de matèries primes
Avui et destaquem
El més llegit