L'energia dels FGC ja és 100% d'origen solar

L’Agenda d’Acció Climàtica d’FGC preveu la transició de la companyia cap a un consum intensiu de fonts d’energia renovable i ser tractors del canvi energètic

Tota l’activitat de mobilitat i de turisme de muntanya dels FGC utilitza energia d’origen solar | Cedida Tota l’activitat de mobilitat i de turisme de muntanya dels FGC utilitza energia d’origen solar | Cedida

Tota l’energia contractada per FGC en les seves divisions de mobilitat i muntanya ja és d’origen solar des d'aquest 1 de gener, segons informen en un comunicat. Aquesta aposta es complementa amb l’autoproducció, per part de la companyia, d’energia 100% renovable amb fons com la biomassa, hidràulica, geotèrmica i també solar. Aquesta era una de les principals fites que la companyia s’havia marcat en la seva Agenda d’Acció Climàtica 2030, presentada fa dos anys i on FGC fa una aposta clara per les energies renovables en els propers anys.

L’Agenda d’FGC preveu la transició de l’empresa cap un consum intensiu de fonts d’energia renovable. L’any 2019, Ferrocarrils ja va reduir un 72% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle gràcies a la compra d’energia verda d’origen renovable i certificada. I per aquest any 2021, la companyia ha contractat tota l’electricitat perquè el 100% de l’energia que FGC utilitzi sigui d’origen fotovoltaic, és a dir, generada per plantes d’energia solar.

Amb aquesta i altres accions de l’Agenda d’Acció Climàtica d’FGC, la companyia  incorpora la sostenibilitat ambiental com un valor estratègic per a l’empresa, la societat i l’entorn. L’Agenda està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i amb el Compromís d’Acció Climàtica del Govern, que preveu assolir la neutralitat de carboni abans del 2050, una fita que FGC es planteja aconseguir al 2030. Precisament, FGC va ser una de les més de 150 empreses de tot el món que el 19 de maig es va adherir a la declaració del Pacte Mundial de les Nacions Unides per reclamar als governs una acció climàtica ambiciosa per arribar a una economia de carboni zero, inclusiva i resilient.

Per al president d’FGC, Ricard Font, “que el 2021 el sol mogui els trens i els ginys de muntanya d’FGC és només una petita nova passa en el camí sostenible per evitar el canvi climàtic i reduir els nivells de contaminació".

Més informació
El clàssic viatge d'FGC: més viatgers, sol i mercaderies
FGC, propera parada: connectar Catalunya amb el món
Avui et destaquem
El més llegit