Enric Crous es presenta com a candidat a presidir la Cambra de Barcelona

El conseller delegat de Cacaolat fa pública la seva candidatura i competirà amb Masià, Tusquets i Torres

Enric Crous és conseller delegat de Cacaolat | EP Enric Crous és conseller delegat de Cacaolat | EP

Enric Crous ha anunciat aquest dijous que optarà a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona, tal i com va avançar VIA Empresa aquest dimecres. El directiu de Cacaolat presentarà la candidatura aquest divendres en roda de premsa, segons un comunicat.

Més info: Cambra de Barcelona, un comiat entre correus

Crous és conseller delegat de ß des del gener del 2017 -el novembre del 2016, fa justament dos anys, va anunciar que deixava la direcció general de Damm- i anteriorment havia dirigit Fira de Barcelona i Mercabarna.

També opten a rellevar Miquel Valls, l'actual president, l'empresari Ramon Masià (ServiAux), Carlos Tusquets (Banc Mediolanum) i José María Torres (Numintec).

El Govern de Catalunya va aprovar a l'estiu, mitjançant el decret 175/2018 del 31 de juliol, el règim electoral de les tretze cambres catalanes per procedir l'elecció dels seus nous representants.

Recentment, la lletrada Dolors Codina, del despatx Pou de Avilés, va interposar, a instàncies d'un elector, un recurs contenciós administratiu contra el decret per no respectar la normativa estatal bàsica. La lletrada va sol·licitar la impugnació del decret català al TSJC i va demanar mesures cautelars perquè només regula la votació per mitjans electrònics de manera presencial al col·legi electoral o la votació per mitjans electrònics de manera remota, però no contempla el vot per correu.

Des de la Generalitat, van manifestar aleshores que les eleccions, que se celebraran durant els propers mesos, han de seguir endavant i que el vot electrònic compta amb prou garanties jurídiques. Des del Govern català no entenen les reticències a la votació per mitjans electrònics en considerar-lo un pas endavant en un context de revolució digital i de la indústria 4.0, i han assegurat que hi haurà un auditor que verificarà tot el procediment.

Avui et destaquem
El més llegit