Estudien crear un carril bici als túnels de Vallvidrera per connectar Barcelona i Sant Cugat

Es tracta d'una reivindicació històrica de la plataforma Bikevidrera, que defensa una connexió "eficient, saludable i sostenible" entre les dues ciutats

El carril bici permetria connectar Sant Cugat amb Barcelona | ACN El carril bici permetria connectar Sant Cugat amb Barcelona | ACN

La Generalitat estudiarà crear un carril bici als túnels de Vallvidrera amb l'objectiu de connectar Barcelona i Sant Cugat. El Departament de Territori, a través d'Infraestructures de la Generalitat, ha adjudicat l'estudi a una empresa per valor d'uns 55.000 euros, segons ha avançat Catalunya Informació. En concret, s'avaluarà utilitzar la galeria d'evacuació del túnel de Vallvidrera com a carril bici, de manera que travessi Collserola.

L'estudi estarà enllestit d'aquí a set mesos, segons detalla el contracte. El carril bici que connecti la capital catalana amb Sant Cugat és una reivindicació històrica de la plataforma Bikevidrera, que defensa una connexió "eficient, saludable i sostenible" entre les dues ciutats. La iniciativa insta a aprofitar una infraestructura ja creada per dotar la ciutadania d'una alternativa, ja que l'únic traçat pedalable actualment comporta travessar tota la serra de Collserola.

Bikevidrera es va manifestar a l'abril a través d'una marxa amb bicicleta pels túnels per reclamar la creació de la connexió ciclista, proposta que ja és al Parlament i que s'analitzarà els pròxims mesos. D'aprovar-se esperen "de cor que no s'apliquin els elevats peatges que sí que paguen els cotxes".

Més informació
El 93% dels ciclistes pateixen la presència de vehicles als carrils bicis
Bike rental, el negoci de la bici
Avui et destaquem
El més llegit