El 93% dels ciclistes pateixen la presència de vehicles als carrils bicis

El RACC ha presentat el “5è Baròmetre RACC de la mobilitat ciclista a Barcelona i als seus accessos”

Imatge de la presentació d'un estudi del RACC | Cedida Imatge de la presentació d'un estudi del RACC | Cedida

El 93% dels ciclistes pateix els efectes de trobar-se, sovint, vehicles estacionats o circulant pels carrils bici. Una sensació de risc que és un dels principals elements descrits al 5è Baròmetre RACC de la mobilitat ciclista a Barcelona i els seus accessos. L’estudi analitza els hàbits i l’opinió de les persones que es desplacen en bicicleta per la capital catalana i la seva àrea metropolitana. 

Un 61% de les persones consultades asseguren haver patit avançaments imprudents i un percentatge similar afirma que no és segur compartir carril amb els autobusos. Malgrat tot, gran part dels ciclistes aproven l’experiència d’anar en bici per Barcelona. El 57% dels ciclistes adults porten casc, tot i no ser obligatori més enllà dels 16 anys. 

Sense deixar el món ciclista, la meitat dels usuaris del Bicing faria desplaçaments metropolitans si hi hagués continuïtat del servei. Actualment, la xarxa ciclista de Barcelona és de 332 quilòmetres, una xifra que representa un increment d’un 22% respecte de l’any passat. El perfil majoritari del ciclista de Barcelona és una persona jove. En aquest sentit, el 71% dels ciclistes tenen entre 21 i 40 anys, principalment treballadors i estudiants. 

Més informació
El RACC crea un planificador de viatges amb intel·ligència artificial
El RACC assoleix la màxima homologació sobre el compromís mediambiental
Josep Mateu: "Superilles sí, però ara no"
Avui et destaquem
El més llegit