Els estudis de salut, tecnologia i empresa triomfen al Saló de l’Ensenyament

El Saló ha clausurat al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb més de 100.000 visitants, mantenint l’afluència rècord de l’any passat

Més de 100.000 persones han visitat el saló, que posa en valor l’orientació | Cedida Més de 100.000 persones han visitat el saló, que posa en valor l’orientació | Cedida

Els estudis relacionats amb les branques sociosanitària, la tecnologia, les enginyeries i la gestió empresarial han liderat les consultes d’informació i orientació al Saló de l’Ensenyament que es va clausurar el passat diumenge al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb més de 100.000 visitants, mantenint l’afluència rècord de l’any passat. Pel que fa als estudis universitaris, els graus de medicina, infermeria, fisioteràpia, odontologia, psicologia, les enginyeries (en especial les relacionades amb la intel·ligència artificial i aeroespacial), així com les titulacions d’educació i administració i direcció d'empreses (ADE) han estat entre les primeres en nombre de sol·licituds d’informació.

Per la seva banda, els cicles formatius relacionats amb la sanitat i els serveis socioculturals i a la comunitat, la informàtica amb l’especialització en ciberseguretat, i els ensenyaments d’arts plàstiques i disseny, a més dels d’esports han estat els més consultats entre l’alumnat que es decanta per la formació professional.

L'FP ha encapçalat enguany la majoria de les consultes amb gairebé un 40% del total

Segons dades del servei d’orientació a l’alumnat del Saló de l’Ensenyament, la Formació Professional (FP) ha encapçalat enguany la majoria de les consultes amb gairebé un 40% del total, seguida dels estudis universitaris amb un 37,3% i el batxillerat amb un 15,3%. En general, s’ha constatat un augment de l’alumnat de 3r d'ESO que assisteix al saló amb preguntes sobre matèries optatives a cursar per acabar els estudis obligatoris, itineraris de cicles formatius i batxillerat, i les ponderacions per accedir a graus universitaris.

Més info: Art, gaming i 'tattoos': el Saló de l'Ensenyament innova en una edició protagonitzada per la FP

Quant a l’orientació personalitzada, més de 26.000 persones han estat ateses per professionals de l’orientació acadèmica a les activitats realitzades al saló i als punts d’atenció individuals habilitats pel Departament d'Educació, el Departament de Recerca i Universitats i el mateix Saló de l'Ensenyament. Cal sumar a aquesta xifra, la important tasca d’orientació i informació que fan a banda els expositors participants als seus propis estands.

200 activitats d’orientació grupal

A banda de l’atenció personalitzada, el Saló ha acollit gairebé 200 activitats d’orientació grupal com ara xerrades, tallers, visites guiades i espais divulgatius que han tingut també un ampli seguiment. Així mateix, s’han assolit les 3.500 descàrregues dels materials informatius Kitbox per a famílies i escoles per facilitar l’autoconeixement del jovent, l’exploració de l’oferta educativa i la descoberta de sortides professionals.

Més informació
El Saló de l'Ensenyament 2024 augmenta l'oferta educativa i els serveis d'orientació
ChatGPT i el seu potencial per a l’ensenyament i la recerca
Barcelona ofereix assessorament acadèmic i laboral al Saló de l’Ensenyament
Avui et destaquem
El més llegit