L'Euríbor supera la barrera del 3% i s'acosta als nivells del 2008

El principal índex de referència per a les hipoteques a tipus variable continua la tendència a l'alça dels últims nou mesos

L'euribor es l'indicador més utilitzat per formalitzar les hipoteques L'euribor es l'indicador més utilitzat per formalitzar les hipoteques

L'Euríbor a un any, el principal índex de referència per a les hipoteques a tipus variable, continua la tendència a l'alça dels últims nou mesos i s'ha situat en el 3,018% al desembre, dues dècimes més que al mes passat. Segons l'associació d'usuaris financers Asufin, l'indicador podria acostar-se al 4% a meitats del 2023.

Així mateix, aquest referent s'acosta gradualment als nivells del 2008. Aquell any, en ple inici de la crisi financera, l'Euríbor va superar el 5%. Amb aquesta xifra, una hipoteca tipus de 100.000 euros a vint-i-cinc anys, amb un euríbor +1%, acabaria l'any afrontant 2.000 euros més en pagament d'interessos, segons l'entitat.

Més info: La firma d’hipoteques registra el millor setembre des de 2010

"Més enllà d'haver superat la barrera del 3% el més rellevant és que tanquem l'any amb una acceleració en la pujada de l'Euríbor", ha destacat Antonio Gallardo, responsable d'estudis d'Asufin. Així mateix, l'entitat anticipa una pujada "considerable" de les hipoteques, però espera que el "codi de bones pràctiques" aprovat aquesta tardor per reduir l'impacte de les pujades.

Més informació
10 consells per estalviar en la hipoteca
Barcelona tancarà el 2022 amb una inversió de 3.600 MEUR al sector immobiliari
L’escenari immobiliari pel 2023: moderació, contenció, però sense grans caigudes
Avui et destaquem
El més llegit