L'euro perd la paritat amb el dòlar i cotitza en mínims

L'euro se situa en mínims des del febrer del 2002, davant la preocupació per l'abastament de gas i l'augment del risc de recessió a la zona euro

L'euro se situa en mínims des del febrer del 2002| iStock L'euro se situa en mínims des del febrer del 2002| iStock

La cotització de l'euro respecte al dòlar s'ha tornat a situar per sota de la paritat, a l’espera de la reunió entre representants de la Reserva Federal dels Estats Units i altres bancs centrals. D'aquesta manera, el canvi ha arribat a baixar fins als 0,9902 dòlars des dels 0,9941 dòlars, fet que suposa el pitjor canvi de la moneda europea des del febrer de 2002.

El banc central d’Alemanya advertia que, a més de les dificultats relacionades amb el subministrament de gas, l’augment significatiu dels riscos que apunten a una contracció del PIB durant la segona meitat de l'any, quan les pressions inflacionistes poden augmentar a nous màxims històrics, fins a impulsar l'IPC al voltant del 10%.

La setmana passada, la representant alemanya al directori del Banc Central Europeu (BCE), Isabel Schnabel, reconeixia que els signes que apunten a una desacceleració del creixement de la zona euro obren la porta perquè l'economia de la regió entri en recessió tècnica, mentre que probablement trigaran algun temps a dissipar-se les pressions inflacionistes. D'aquesta manera, es mostrava favorable que l'entitat torni a actuar amb decisió, ja que les preocupacions "no s'han alleujat".

Més informació
L'euro s'enforteix davant el dòlar
Joc de monedes
La inflació de la zona de l'euro, en el màxim històric
Avui et destaquem
El més llegit