Els examinadors substitueixen la vaga indefinida per aturades

Els treballadors exigeixen a la DGT que compleixi els compromisos adquirits i a punten a la responsabilitat del Govern central

Els examinadors deixen la vaga cinc mesos després Els examinadors deixen la vaga cinc mesos després

Els examinadors de trànsit han desconvocat la vaga indefinida per falta d'acords amb la Direcció General de Trànsit (DGT) i per no fer "patir" la ciutadania. En el seu lloc, convocaran aturades tots els dilluns, dimarts i dimecres de cada setmana a partir del 4 de setembre -com ja van fer al mes de juny i juliol-, segons informa l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra).

"La postura adoptada per majoria d'aquest col·lectiu va ser convocar vaga indefinida a partir del 4 de setembre amb la finalitat de provocar la resolució del conflicte. Com que això no s'ha produït i la DGT segueix sense fer un pas, mentre la ciutadania pateix, aquest comitè sensible a les demandes dels ciutadans en les últimes hores, ha considerat realitzar un canvi en l'estratègia de vaga", indica l'associació, que justifica la desconvocatòria de vaga indefinida a la "responsabilitat" amb la ciutadania. "Amb la finalitat que empreses i alumnes puguin treballar almenys alguns dies, es desconvoca la vaga indefinida en el dia d'avui", expressa Asextra.

La nova convocatòria de vaga parcial que substituirà la vaga indefinida es produirà durant el mes de setembre "per donar temps al fet que es produeixin noves reunions i, almenys, que es proposi alguna cosa per part de la DGT", segons indiquen des d'Asextra.

"La DGT únicament s'ha limitat a advertir i imposar sense aportar una solució"

Precisament, aquest dimarts 22 d'agost, el Comitè de Vaga i la DGT es van reunir per analitzar i debatre la vaga indefinida i per fixar, en cas de no arribar a un acord, serveis mínims. Després de gairebé quatre hores de reunió, ambdues parts no van arribar a cap punt en comú.

Tal com assegura l'associació, en la reunió d'aquest dimarts la DGT "únicament" s'ha limitat a "advertir i imposar sense aportar una solució que acabi amb el conflicte". Asextra lamenta que, des de la reunió, el col·lectiu "ha rebut en les últimes hores milers de demandes dels ciutadans sobre aquest tema amb la finalitat que no es programi una vaga total".

No obstant això, els examinadors reiteren que el col·lectiu està "en el seu legítim dret" de convocar vaga i d'"exigir que es compleixin uns acords aconseguits al 2015" que, a parer seu, s'han "malinterpretat" per part de la DGT.

Per a l'associació, la postura de Trànsit "de no complir amb els compromisos adquirits amb els examinadors està fent perdre molts llocs de treball i gran quantitat de diners, molt superior a la quantitat que suposaria aquest augment durant diversos anys al col·lectiu examinador que, a més, ha estat qualificat com més que just pel mateix director de Trànsit en diverses ocasions".

"El Govern central no vol solucionar el conflicte"

Per a l'entitat que agrupa el col·lectiu, la DGT només es limita "a repetir el que ja sembla un mantra absurd, que és que el Govern central no vol [solucionar el conflicte], quan la DGT és un organisme governamental, el responsable polític del qual és del partit governant".

Per aquest motiu, Asextra insisteix que la DGT, que és un organisme governamental, "el que acorda ho fa en nom del Govern central i quan no ho fa, també és el Govern central el que no fa cap moviment". "A la seva mà està resoldre aquest conflicte", conclou.

Més informació
La vaga d'examinadors deixa 30.000 persones sense carnet
El pitjor ‘Stop’ per a les autoescoles
El RACC alerta que la vaga d’examinadors deixarà sense carnet 130.000 persones
Avui et destaquem
El més llegit