Les exportacions catalanes d'alta tecnologia augmenten un 8,2%, fins als 12.221 milions d'euros

Les vendes a l'exterior suposen el 12,8% al conjunt de Catalunya i el 32,4% de tot l'Estat en aquest àmbit

Les exportacions d'alta tecnologia han augmentat | iStock Les exportacions d'alta tecnologia han augmentat | iStock

Les exportacions catalanes d'alta tecnologia van augmentar un 8,2% anual el 2023, fins als 12.221 milions d'euros, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta xifra suposa el 12,8% del total de les exportacions catalanes i el 32,4% de les del conjunt de l'Estat en aquesta categoria, gràcies al bon comportament de tots els grups de productes. Els productes informàtics, electrònics i òptics han augmentat un 10,5%, els productes farmacèutics un 6,5%, i el grup d'altres productes, un 55,7%. Per destinació geogràfica, les vendes a la Unió Europea han crescut (10,7%) i ho han fet amb més intensitat que les destinades a fora de la Unió Europea (5,9%).

En total, les vendes a l'estranger dels productes industrials van assolir els 95.543,4 milions d'euros durant l'any passat, un 6,5% anual més, segons l'Idescat. Per nivells tecnològics, el nivell tecnològic mitjà alt i l'alt són els únics grups que han incrementat les exportacions respecte a l'any anterior, amb un 14,0% i un 8,2%, respectivament. En canvi, les vendes de productes de nivell mitjà baix han disminuït un 5,6% i les de nivell baix, un 0,4%.

Les vendes a la Unió Europea han crescut (10,7%) i ho han fet amb més intensitat que les destinades a fora de la Unió Europea

D'altra banda, les compres a l'estranger de productes industrials de Catalunya han assolit els 98.724,8 milions d'euros el 2023, xifra que suposa un decrement de l'1,8% en relació amb l'any anterior i trenca la tendència dels dos anys anteriors, on hi va haver forts creixements. Tots els grups de productes redueixen les compres, excepte els de nivell tecnològic mitjà alt, que augmenten un 3,4% respecte a l'any anterior.

Més informació
El Consorci de la Zona Franca inaugura una incubadora d'alta tecnologia de logística 4.0
La UB arriba a un acord amb una empresa italiana per a desenvolupar un microscopi d'alta tecnologia
Avui et destaquem
El més llegit