El Consorci de la Zona Franca inaugura una incubadora d'alta tecnologia de logística 4.0

La plataforma ja compta amb 30 startups especialitzades en la impressió 3D, la robòtica o la intel·ligència artificial

Seu del Consorci de la Zona Franca | ACN Seu del Consorci de la Zona Franca | ACN

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha inaugurat una incubadora d'alta tecnologia especialitzada en la logística 4.0. La plataforma ja compta amb 30 startups especialitzades en la impressió 3D, la robòtica, l'automatització de magatzems o la intel·ligència artificial, entre altres. El projecte té per objectiu desenvolupar les tecnologies "més capdavanteres" i oferir solucions, serveis i productes enfocats en l'àmbit de la cadena de valor del sector logístic. 

Per al delegat especial de l'Estat a la CZFB, Pere Navarro, la incubadora d'alta tecnologia en logística 4.0 és un element més en la consolidació del hub logístic a Barcelona i una aposta per la innovació tecnològica i les competències digitals per augmentar l'impacte econòmic i l'impuls del teixit empresarial. Blanca Sorigué, directora del CZFB, ha afegit que "aquesta plataforma neix amb l´objectiu d´oferir serveis al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic, per afegir valor, tant als productes com als processos, en els diferents àmbits de la logística".

Els principals reptes que afronta aquest programa són, segons el CZFB, millorar l'eficiència i la versatilitat dels processos productius, incentivar la innovació i desenvolupar el talent especialitzat, reorientar i diversificar alguns dels subsectors de la logística i impulsar i internacionalitzar les iniciatives incubades . El projecte està liderat pel CZFB amb el suport de la Fundació Incyde i dels Fons Europeus FEDER.

Finalment, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha aprovat, durant una reunió del consell plenari, els comptes de l’any 2022 amb un benefici de 14,8 milions d’euros, un lleuger increment en comparació amb el balanç del 2021 (14,1 milions). Després d’assolir una reducció del 25,1%, actualment, el deute financer és de 8,7 milions d’euros, mentre que el patrimoni net de l’entitat és de 573,9 milions. 

Més informació
El Consorci de la Zona Franca registra un benefici de 14,8 M€
El Consorci de la Zona Franca adjudica formalment els terreny de Nissan a Goodman
Blanca Sorigué (CZFB): "Al Consorci no vivim dels impostos de ningú"
Avui et destaquem
El més llegit