Per què les exportacions catalanes d'alta tecnologia descendeixen?

Per àrees geogràfiques, les vendes creixen un 6,7% a la UE, però baixen un 11,8% a la resta del món

Les importacions d'alta tecnologia també van baixar un 11,8% interanual | ACN Les importacions d'alta tecnologia també van baixar un 11,8% interanual | ACN

Les exportacions de productes industrials d'alta tecnologia van baixar un 3,3% durant el segon trimestre en comparació amb el mateix període de fa un any, fins als 3.115,5 milions d'euros, segons les xifres de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). El descens s'atribueix al comportament de les vendes de productes farmacèutics, que van retrocedir un 7,9% interanual.

En canvi, les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics van pujar un 5,3%. Per àrees geogràfiques, destaquen les vendes a la Unió Europea, que van créixer un 6,7%, mentre que a l'agregat de la resta del món van disminuir un 11,8%. Al seu torn, les importacions d'alta tecnologia també van baixar un 11,8% interanual.

El descens s'atribueix al comportament de les vendes de productes farmacèutics, que van retrocedir un 7,9% interanual

Per nivells, les vendes a l'estranger de productes de nivell mitjà-alt es van enfilar fins als 12.833,6 milions d'euros entre maig i juny, un 25,2% interanual més. D'aquesta manera, va ser l'únic nivell que va millorar els registres de fa un any. Per la seva banda, les exportacions de productes de nivell tecnològic mitjà-baix van situar-se en 2.804,3 milions d'euros, un 24,7% interanual menys; i les de nivell baix van valorar-se en 6.102,3 milions d'euros, un 0,1% menys que fa un any.

Més info: Rècord d'exportacions catalanes gràcies als productes químics i al sector automobilístic

En relació amb les importacions, durant el segon trimestre va destacar el descens de compres de productes metàl·lics en relació amb l'any anterior (-57,7%) i de productes químics (-15,7%). En canvi, les compres de maquinària i vehicles van pujar un 29,9%.

Més informació
Rècord de les exportacions catalanes: 9.017 milions al maig
El “bon ritme” de l’economia catalana: resiliència, retorn del turisme i més exportacions
Els productes químics i els automòbils fan créixer les exportacions catalanes
Avui et destaquem
El més llegit