Les exportacions, imparables: creixen un 3% fins a l'agost

Les empreses catalanes han venut als mercats exteriors un 2,7% més que l'any anterior

Contenidors i grues aturades al Port de Barcelona | ACN Contenidors i grues aturades al Port de Barcelona | ACN

Les empreses catalanes han venut a l'exterior a l'agost per valor de 5.026 milions d'euros, el 2,67% més que el mateix mes de l'any passat, segons el ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. En els primers vuit mesos de l'any, el valor de les exportacions ha arribat fins als 48.009 milions d'euros, el 3% més que els primers vuit mesos del 2017.

Més info: Les exportacions catalanes assoleixen el millor primer semestre de la història

Al conjunt de l'Estat espanyol, les exportacions a l'agost han pujat el 7,7% i en l'acumulat dels vuit primers mesos l'increment ha estat del 4,2%. El dèficit comercial a Catalunya, la diferència entre exportacions i importacions s'ha situat els primers vuit mesos de l'any en 11.872 milions d'euros, un 31% més que fins a l'agost del 2017.

Per sectors d'activitat, les empreses químiques catalanes mantenen el lideratge en exportacions en el període dels primers vuit mesos de l'any amb unes vendes per valor de 12.627 milions d'euros, el 3,9% més que el mateix període de l'any passat. 

Les empreses de béns d'equipament ocupen el segon lloc en el rànquing d'exportacions amb 8.355 milions d'euros, el 2,1% més que fa un any, i el tercer sector més internacionalitzat a Catalunya és el de l'automòbil amb 7.800 milions d'euros, el 9,7% més. 

Més informació
Catalunya exporta un 80% de la fruita a mercats estrangers
Les exportacions catalanes tornen a remuntar al juliol
Avui et destaquem
El més llegit