Les exportacions de moda nupcial creixen un 2% al 2018

Catalunya exporta 235 milions d'euros en vestits i complements de núvia i cerimònia

La consellera Chacón durant la inauguració de la Barcelona Bridal Week | Cedida La consellera Chacón durant la inauguració de la Barcelona Bridal Week | Cedida

Catalunya ha exportat 235 milions d'euros en vestits i complements de núvia i cerimònia, segons ha informat el Departament d'Empresa en un comunicat. Des de l’inici de la sèrie històrica, les exportacions catalanes sumen la major part del total de l’estat: en concret, l’any passat el 36,1% de les exportacions estatals procedien de Catalunya.

Més info: La moda nupcial busca les emocions dels nuvis

En el període 2012-2018, les exportacions catalanes del sector han evolucionat de forma positiva, amb un creixement net del 13%. Analitzant les principals partides exportadores, al 2018 els vestits de núvia i cerimònia van acumular el gruix de les exportacions catalanes del sector (72%).

El mercat exterior de la moda nupcial i de cerimònia catalana es caracteritza per la seva  diversificació. Pràcticament, la moda de núvies catalana té presència arreu del món tot i que el seu principal mercat continua sent europeu: cinc països de la UE —Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit i Portugal— sumen el 54,3% de les exportacions de 2018.

Al 2018, Itàlia es manté com a principal client, amb el 18,8% de les exportacions, seguit de França (amb el 14,2% del total d’exportacions), Alemanya (10%), Regne Unit (5,7%) i Portugal (amb el 5,6%). Així mateix, destaca el bon comportament de mercats com Marroc —que escala posicions, i se situa com a 4rt mercat, amb el 7,1% de les exportacions catalanes (+26,7%)—, Països Baixos (+33,2%), EUA (+14,9%), Mèxic (+7,3%) i Aràbia Saudita (+11,1%).

Més informació
El 30% de les vendes de moda nupcial seran online
Barcelona capital nupcial
Barcelona pica l'ullet a la moda nupcial internacional
Avui et destaquem
El més llegit