La facturació de les empreses de ciberseguretat de Catalunya creix un 11%

La pandèmia i la necessitat de protegir les empreses online impulsen el sector

A Catalunya hi ha 432 empreses de ciberseguretat, segons ACCIÓ i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya | iStock A Catalunya hi ha 432 empreses de ciberseguretat, segons ACCIÓ i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya | iStock

Les empreses de ciberseguretat a Catalunya han crescut un 20% durant el 2021 i ja són 432, segons un estudi elaborat per ACCIÓ i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. En concret, aquestes companyies han vist com la seva facturació ha crescut un 11% en l'exercici del 2021, fins arribar als 912,9 milions d'euros. Actualment, i segons les últimes dades disponibles, hi ha 8.188 persones a Catalunya que treballen en aquest sector.

Segons la radiografia del sector publicada per ACCIÓ i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, la immensa majoria de les companyies de ciberseguretat catalanes són pimes (85%), prop d'un 30% són exportadores i un 22% arriben a facturar més de 10 milions d'euros. Les més nombroses són les que treballen en els àmbits de protecció, identificació i detecció d'atacs cibernètics.

La pandèmia ha accelerat el sector de la ciberseguretat a Catalunya perquè hi ha una major necessitat d'ús d'eines digitals i, per tant, de protegir-les De fet, en els últims dos anys, i segons apunta l'estudi, s'han produït rècords històrics de ciberatacs al món, amb un augment del 50%. Més de la meitat d'aquests atacs van dirigits contra pimes. En l'últim any, per exemple, hi va haver un atac de ransomware cada 11 segons al món, una freqüència que els experts apunten que es reduirà fins als només dos segons en un període de deu anys.

Més informació
Els CIO del sector industrial es protegeixen per garantir la ciberseguretat
Barcelona col·laborarà en un projecte europeu de ciberseguretat
Avui et destaquem
El més llegit