ERTO a Can Barça, per a jugadors i personal no esportiu

Les instal·lacions del club han estat posades a disposició del Departament de Salut

El Camp Nou buit | Europa Press El Camp Nou buit | Europa Press

El FC Barcelona ha anunciat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) per a jugadors de les diferents plantilles, així com per a la resta del personal no esportiu, segons ha decidit la junta directiva en la reunió mantinguda aquest dijous de forma telemàtica per "minimitzar l'impacte econòmic que la crisi del coronavirus està provocant en l'activitat" del club culé.

"Davant aquest escenari d'emergència sanitària, la junta directiva ha decidit implementar una sèrie de mesures per pal·liar els seus efectes i reduir les afectacions econòmiques d'aquesta crisi. D'entre les mesures adoptades, cal destacar les relatives a l'àmbit laboral, motivades per la necessitat d'implementar mesures d'adaptació de les obligacions contractuals del personal del club a les noves, i transitòries, circumstàncies que estem vivint", segons informa l'entitat blaugrana.

Més info: La covid-19 sacseja l’esport: menys ingressos i més geopolítica

"Es tracta de la presentació dels diferents expedients relatius en l'àmbit esportiu (futbol i altres esports professionals), així com en la resta del personal no esportiu". Aquests expedients es tramitaran davant del Departament de Treball de la Generalitat, una vegada el FC Barcelona hagi "compartit amb tot el seu personal, esportiu i no esportiu, tots els aspectes relatius a aquestes mesures, i el seu abast".

Segons explica el Barça, es tracta d'una "reducció de la jornada laboral, imposada per les circumstàncies i les mesures de protecció dutes a terme, i, com a conseqüència, la reducció proporcional de les retribucions previstes en els respectius contractes".

Aquestes mesures que el FC Barcelona vol implementar seguint "escrupolosament les normes formals laborals, sota els criteris de proporcionalitat, i sobretot equitat, i amb l'únic objectiu de reprendre l'activitat del club tan aviat com sigui possible". No obstant això, el FC Barcelona explica en el seu comunicat si la reducció salarial afectarà a totes les seccions per igual o si l'equip de futbol -amb millors sous- assumirà la part més important i desconeixent les condicions de l'ERTO.

A més, en altres assumptes, el club català va anunciar diferent mesures per lluitar contra el coronavirus conjuntament amb el Patronat de la Fundació Barça. Entre elles, les instal·lacions del club, tant les esportives com les annexes, han estat posades a la disposició del Departament de Salut de la Generalitat.

Es llançarà el programa T'Acompanyem a Casa, per contactar proactivament amb tots els socis majors de 80 anys, per informar-los i assistir-los, i fer un seguiment durant aquesta crisi. Aquest programa és l'adaptació del programa T'Acompanyem, que, en col·laboració amb la Creu Roja, es dóna al Camp Nou els dies de partit a totes aquelles persones amb problemes de mobilitat, entre altres mesures.

Més informació
FC Barcelona: més que un club, menys que una empresa
Avui et destaquem
El més llegit