Fer negocis a l'aeroport

Les instal·lacions del Prat són escenari de reunions i activitat econòmica de diversa mena, i acullen cada vegada més clients business

    L'aeroport acull reunions de diversa mena
    L'aeroport acull reunions de diversa mena
    Narcís Presas
    06 de Gener de 2014 - 07:43
    Els temps en què els aeroports eren concebuts com instal·lacions de pas i les botigues duty free com els seus únics reclams per passar l'estona ja han passat a millor vida. Ja no es tracta de matar les hores entre vol i vol. Ara els empresaris poden invertir el seu temps treballant, descansant o celebrant reunions de treball de diversa mena.

    És el cas de l'aeroport del Prat. El seu centre de negocis és un referent a nivell internacional. Són 2.600 metres quadrats ubicats al costat terra, a l'esquerra del hall principal de la T1 i just davant de l'accés al Pont Aeri. Que estigui al costat terra és un dels seus punts forts ja que no cal targeta d'embarcament per accedir-hi. Ho explica María Luisa Sardà, cap de la divisió de serveis de l'aeroport del Prat.

    Ubicació privilegiada
    El centre, gestionat per GIS Trade Center, es divideix en dues àrees: la business, amb despatxos, sales de reunions i espais polivalents, i una àrea de descans i restauració. "Competim amb sales de conferències i hotels de Barcelona amb el valor afegit de trobar-nos situats a l'aeroport", explica Sardà.

    Precisament, la ubicació i la conseqüent comoditat que ofereix a nivell d'infraestructura és el principal reclam del centre. "Es tracta d'un punt de connexió estratègic", sentencia. Així, s'hi celebren reunions entre passatgers i empreses ubicades a Barcelona, i esdeveniments que per la seva idiosincràsia fan òptimes les instal·lacions del Prat.

    Reunions més comunes
    Entre les reunions més habituals que se celebren a les instal·lacions del Prat trobem les de selecció de personal, headhunters o empreses multinacionals que es reuneixen amb candidats, i les d'empreses farmacèutiques i altres corporacions, que utilitzen les air meetings per fer formacions i altres reunions.

    Una empresa com Aldeasa també és usuària intensiva del centre de negocis del Prat. "Fem formacions al nostre personal de grans firmes del sector de la cosmètica, la beguda i altres productes del sector del luxe", explica Jordi Bret, regional manager de Barcelona World Duty Free, que assegura que valoren la comoditat d'estar dins del propi aeroport i no haver de desplaçar-se a Barcelona per reunir el seu personal amb els proveïdors.

    També les companyies automobilístiques són assídues del centre de negocis del Prat. Hi fan les presentacions de vehicles a dealers i periodistes especialitzats. Barcelona està al nivell de ciutats com Milà, Munich, Niça o Budapest. Katrina Rannard, Lead Design Manager de l'empresa anglesa BI Worldwide, en destaca l'àmplia zona d'exposició i preparació de vehicles.

    Serveis VIP
    A banda de les zones habilitades per acollir reunions i convencions, l'aeroport del Prat compta amb un ampli catàleg de serveis business. Destaquen les sales VIP –la Pau Casals de la T1 ha estat guardonada aquest 2013 com la millor del món-, pàrquing VIP, wellness i altres serveis com el Premium Fast Pass, un servei exclusiu d'acompanyament personalitzat per evitar cues i viatjar còmodament.

    María Luisa Sardà explica que "cada vegada hi ha més demanda de serveis business" i augura una tendència a l'alça de les botigues de luxe per atendre l'increment de turisme asiàtic i rus. En total, mig milió de persones hauran passat aquest 2013 per les sales VIP del Prat amb puntes d'afluència per esdeveniments com el Mobile World Congress, que triplica la d'un dia normal.