FGC promociona la seva neu per "fixar gent al territori"

FGC presenta la campanya d'hivern amb novetats en totes les seves pistes d'esquí, digitalització i experiències més enllà de la neu

Una de les pistes d'esquí de Boí Taüll que gestiona FGC Una de les pistes d'esquí de Boí Taüll que gestiona FGC

Els esquís desapareixen de la campanya d’hivern de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). En un acte al Palau Robert de Barcelona, el president de FGC Ricard Font, conjuntament amb els directors de les cinc estacions de FGC, han presentat les principals novetats de la temporada 2019-2020 centrant-se en una “nova línia estratègica que respira natura i no només esquís”.

En aquesta línia, la temporada de neu de les pistes de la Generalitat intentarà ampliar l’oferta a no només forfets, sinó una experiència més amplia d’esport, gastronomia i naturalesa per desestacionalitzar l’activitat.

Font ha explicat els objectius que des de l’empresa de transport es marquen per a les futures temporades de neu de les pistes d’esquí que es gestionen des de la Generalitat: “Que la gent no hagi de caminar més de 200 metres des d’on deixa el cotxe o el transport públic per arribar a peu de pista, utilitzar la meitat d’energia per al funcionament de les pistes i digitalitzar accessos i recursos”.

Així, tal com es va avançar la temporada anterior, FGC fa un pas endavant per dur a terme una transformació digital completa de les instal·lacions i dels processos de captació i fidelització de clients. Concretament, s’està treballant en la instal·lació a totes les estacions del sistema d’accés i venda automàtic amb el forfet amb xip (mans lliures). Això permetrà evitar cues, dimensionar els serveis, adaptar l’oferta en funció de l’ús i treballar conceptes que fomentin la demanda. D’altra banda, aquest sistema garanteix connectar més i millor amb el públic objectiu, sobretot de futur, com és el públic més jove.

Novetats i experiències

Els diferents directors de les estacions han desgranat les novetats concretes per a cada una. La Molina estrena dos remuntadors nous, un que permetrà perllongar el tram del Telecabina Cadí Moixeró fins al Niu de l’Àliga; i l’altre que dóna accés al llac de La Molina fins al Coll de Pal. Vall de Núria segueix treballant per promocionar-se com a una destinació fora de la temporada d’hivern, perquè obre tot l’any. Vallter 2000 actualitza els remuntadors i pistes de l’estació i renova l’oferta esportiva i d’activitats de muntanya. Port Ainé amplia fins a 11 pistes innivades i, finalment, Espot estrena un telecadira.

“S’està formalitzant un acord de Govern per a la gestió de Boí Taüll i un pla de viabilitat per definir el seu futur”

En el mateix acte també s’ha presentat l’acord a què va arribar FGC i Tot Nòrdic per a la potenciació de la pràctica de l’esquí nòrdic i la dinamització de les activitats de muntanya a les estacions nòrdiques municipals Guils Fontanera, Lles de Cerdanya, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-La Vansa, Virós Vallferrera i Tavascan.

Font també ha confirmat que properament es presentarà un acord de Govern per tal que FGC passi a gestionar l’estació de Boí Taüll, que havia passat a mans de la Generalitat des de l’any passat. “S’està formalitzant un acord de Govern per a la gestió de Boí Taüll i un pla de viabilitat per definir el seu futur”, ha dit.

“No busquem la rendibilitat econòmica”

Font ha assegurat davant dels mitjans que “no busquem la rendibilitat econòmica, l’esqui és l’excusa per fixar gent al territori”, és a dir, que l’objectiu de la gestió per part de FGC de les estacions d’esquí és crear llocs de feina i impacte econòmic al Pirineu per evitar-ne el despoblament, alhora de promocionar el territori.

Més info: El negoci de la neu es fon

El director de FGC no ha volgut donar xifres d’inversió ni d’impacte econòmic, però sí ha admès que enguany s’han apujat els preus entre un i quatre euros: “Més serveis vol dir més preu”, ha afirmat. Sobre els paquets conjunts entre estacions, explica que “entrar bonificacions baixa el valor del que fem i des del públic estem fent un gran esforç”, i ha afegit i destacat que animen a la competència entre les diferents estacions d’esquí.

Les estacions d’esquí rescatades per la Generalitat i ara gestionades des de FGC van tenir uns ingressos de 13,6 milions d’euros en l’exercici del 2017, el darrer del qual se’n tenen dades, però acumulen pèrdues de 17,5 milions d’euros i dèficits milionaris.

Avui et destaquem
El més llegit