FHG Forum, el camí per revifar el turisme i la gastronomia

El nou congrés de Fira de Barcelona en format híbrid té per objectiu donar suport i reactivar l'alimentació, el turisme i la gastronomia

Alguns dels ponents del FHG Forum | Cedida Alguns dels ponents del FHG Forum | Cedida

Xefs de gran prestigi, empresaris clau del sector i experts sobre innovació en aquest camp es reuneixen el 28 i 29 de setembre al FHG Forum (Food & Hospitality, Turism and Gastronomy Forum), el nou congrés en format híbrid, virtual i presencial, que Fira de Barcelona organitza per donar suport a tres indústries la reactivació de les quals serà decisiva per a la recuperació econòmica de país.​

El FHG Forum, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, ​​reunirà grans protagonistes de la gastronomia espanyola, al costat d'empresaris de l'hostaleria, la restauració i la indústria alimentària, per posar damunt la taula les primeres línies d'actuació per a la recuperació en l'actual situació, segons explica Fira en un comunicat. I és que s'estima que la contribució de les indústries alimentària, turística i gastronòmica, fortament interrelacionades, al PIB nacional és d'un 25%, un autèntic motor econòmic amb un gran pes internacional.

Sota el lema Repensar el futur, FHG Forum es dividirà en tres blocs temàtics, mentre que al llarg de dues jornades es succeiran conferències, debats i taules rodones en el que serà un dels principals espais de retrobament i reflexió per a la indústria representada per salons emblemàtics com Alimentaria, Hostelco i Fòrum Gastronòmic.

A més, Ferran Adrià, president de elBullifoundation, serà l'encarregat d'obrir el congrés amb una intervenció en què posarà en valor la necessitat de formació en gestió per a la supervivència del restaurant, ja que el 50% de les noves obertures no sobreviuen als dos anys. Per la seva banda, el sommelier, cap de sala i copropietari del Celler de Can Roca, Josep Roca, oferirà la ponència La fil·loxera de l'ésser humà. Supervivència i felicitat, una mirada a la situació de les cuines i de les sales de restaurant en temps de pandèmia. Tant Adrià com Roca integraran també la taula rodona Claus de l'èxit per superar la crisi, formada per Nandu Jubany (Can Jubany), Artur Martínez (Aürt Restaurant) i Pep Palau (soci director de Fòrum Gatronòmic).

Més informació
Fira estrena un fòrum sobre alimentació i turisme per reactivar el sector
Avui et destaquem
El més llegit