Fibra òptica a totes les comarques a partir de l'estiu

Les obres per fer arribar l'internet d'alta velocitat s'han accelerat arrel de l'augment de la demanda pel coronavirus

Obres de desplegament de fibra òptica al Pallars Sobirà, en una imatge d'arxiu | ACN Obres de desplegament de fibra òptica al Pallars Sobirà, en una imatge d'arxiu | ACN

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat que totes les comarques catalanes estaran connectades amb fibra òptica aquest estiu. Ho ha dit al debat monogràfic del Parlament sobre la gestió que ha fet el Govern de la crisi de la covid-19. El conseller ha afirmat que una de les accions que s'han tirat endavant des del Departament ha estat, precisament, accelerar aquest pla d'implantació de la fibra òptica, amb l'objectiu d'evitar el col·lapse d'internet. En aquest sentit, Puigneró ha assegurat que durant els primers dies de la pandèmia el tràfic a la xarxa va augmentar un 80% de mitjana, amb puntes del 300%.

Puigneró ha assegurat que des de Polítiques Digitals s'ha treballat “intensament” perquè les xarxes del país “aguantessin” i perquè no s'aturessin ni la Generalitat ni l'economia del país. Aquí s'engloba aquesta acceleració de la instal·lació de les xarxes de fibra òptica “a les capitals de comarca”, amb la idea que el 2023 arribi a tots els pobles de més de 50 habitants.

Els primers dies de la pandèmia, molta gent es va “polir” els paquets de dades de les seves companyies, segons Puigneró. És per això que la Generalitat hi va parlar, ha afirmat, per evitar que ningú es quedés sense internet ni que rebés “una factura de les que fan por”. Pel que fa a la Generalitat, Puigneró ha explicat que la pandèmia ha servit per donar un impuls al teletreball, que el seu departament ja preparava i ja havia implantat en tres conselleries més.

Més info: El laberint de la fibra òptica

Ha admès, però, que estendre'ls a la resta ha estat “un repte” i, per donar una idea de l'esforç que ha calgut fer, ha explicat que s'han distribuït 150 ordinadors portàtils cada dia a funcionaris de la Generalitat perquè poguessin treballar des de casa. Finalment, pel que fa a l'economia, el conseller de Polítiques Digitals ha recordat, entre d'altres, que s'ha treballat per garantir la continuïtat del Mobile World Congress a Barcelona, després que s'hagués de suspendre l'edició d'aquest any per la covid-19.

Més informació
La fibra òptica de la Generalitat arriba a totes les comarques i cobreix ja el 84% de la població
Per què internet és tan car a Espanya?
Avui et destaquem
El més llegit