Financial Times premia el Govern per la captació d'inversió estrangera

El grup britànic destaca Catalunya d'entre 112 localitzacions d'arreu del món i reconeix les iniciatives d'Acció

Financial Times reconeix el Govern amb els fDi Strategy Awards per la captació d'inversions | ACN Financial Times reconeix el Govern amb els fDi Strategy Awards per la captació d'inversions | ACN

La publicació fDi Magazine, del grup Financial Times, ha premiat l'estratègia del Govern en la captació d'inversions estrangeres a escala internacional en el marc de la tercera edició dels fDi Strategy Awards, segons ha anunciat el Departament d'Empresa i Coneixement en un comunicat.

Més info: Catalunya atrau més projectes d'inversió estrangera que mai

D'entre 112 localitzacions d'arreu del món, el grup britànic ha atorgat a l'agència pública Acció –que depèn d'aquest departament- el guardó Investment Promotion Agency of the Year - Highly commended. Acció vehicula la captació d'inversions estrangeres a través de Catalonia Trade & Investment, creada l'any 1985, que treballa a través de la xarxa de 40 oficines exteriors de comerç i d'inversions arreu del món.

La publicació ha reconegut diverses iniciatives d'Acció per captar inversions estrangeres, com China Desk, que treballa des de Xangai, Second footprint, que promou inversions de multinacionals que ja són presents a Europa i busquen reinversions a la regió, o l'estratègia per atreure projectes vinculats a la indústria 4.0.

El Departament d'Empresa i Coneixement indica que actualment hi ha 8.642 empreses estrangeres a Catalunya, un 22% més que el 2016. Provenen d'Alemanya (13%), França (12%), els Estats Units (12%), Itàlia (9%), els Països Baixos (8%) i el Regne Unit (8%).

Més informació
La inversió estrangera cau un 62% i torna al 2014
La inversió estrangera no remunta
Avui et destaquem
El més llegit