Fira de Barcelona només utilitza energia verda

La iniciativa entra en vigor aquest 2020 i permetrà estalviar 12.500 tones de CO2 cada any

Imatge aèria del recinte de Gra Via de Fira de Barcelona | ACN Imatge aèria del recinte de Gra Via de Fira de Barcelona | ACN

Fira de Barcelona consumirà exclusivament energia verda a partir d'aquest any. La institució ha signat un acord amb el proveïdor Endesa Energia per tal que tota l'energia utilitzada en els recintes de Montjuïc i Gran Via provingui de fonts renovables com la solar, eòlica, hidràulica o biomassa, entre d'altres.

El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ho ha anunciat a la primera Cimera Catalana d'Acció Climàtica, i l'entitat n'ha ampliat la informació a través d'un comunicat. Amb aquesta iniciativa, s'evitarà l'emissió de 12.500 tones de CO2 anuals. Endesa Energia certificarà l'ús d'energia 100% renovable per part de Fira de Barcelona davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Més info: Compromís empresarial i polític davant l'emergència climàtica

Aquest canvi suposarà "un pas important en matèria de sostenibilitat i en el compromís amb fomentar el desenvolupament sostenible de la nostra activitat, l'ús responsable i eficient dels recursos, la protecció de l'entorn i la lluita contra el canvi climàtic", ha assegurat Serrallonga. En paral·lel, la institució ha equipat el recinte firal de Gran Via amb tecnologia IoT per optimitzar el consum energètic vinculat a la climatització.

Més informació
La Fira de Barcelona segueix "sobre l'onada" i factura 215 milions d'euros
Relat: "Toyo Ito tindrà un paper en l’ampliació de Fira Gran Via"
Avui et destaquem
El més llegit