El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Joan Manuel Castells Molinero (Fiatc), Laura Carnicero (Fira de Barcelona), Bruna Esposito (Whirlpool) i Pol Picazos (Biocop) Joan Manuel Castells Molinero (Fiatc), Laura Carnicero (Fira de Barcelona), Bruna Esposito (Whirlpool) i Pol Picazos (Biocop)

La selecció dels anuncis més rellevants dels darrers dies:

-Fira de Barcelona formalitza l’accés de Laura Carnicero al consell de la societat. Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Carnicero ocupa el càrrec de vicepresidenta executiva de Persones i Organització a Seat. 

-Joan Manuel Castells és el nou director general de Fiatc, fins ara director d’Estratègia i Desenvolupament Corporatiu. Fill de Joan Castells, president de la companyia, el nomenament de Castells Molinero s’ha complementat amb el fitxatge de Xavier Sellarés com a director general adjunt. Abans del grup assegurador, Joan Manuel Castells també va treballar a Morgan Stanley i Abac Capital. 

-Jaume Peral abandona la direcció de RAC1 i RAC105, càrrec que ha ocupat des del mes de març de l’any 2019. Des de la propietat, el grup Godó, s’argumenta la decisió per la necessitat d’incorporar un perfil destinat a la gestió. Peral ha demanat el seu retorn a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. 

-Dorna ja té un nom per substituir Manel Arroyo a la direcció comercial del grup de gestió i màrqueting esportiu. Dan Rossomondo aterra a l’empresa procedent de l’NBA, on durant tretze anys ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat vinculats amb els mitjans de comunicació i desenvolupament de negoci. 

-El patronat del Museu Nacional d’Art de Catalunya ha aprovat el nomenament de Manuel Borja-Villel com a figura coordinadora de l’ampliació de l’espai cultural. Amb una llarga trajectòria al món cultural, Borja-Villel ha dirigit el Museo Reina Sofía de Madrid, el Macba i la Fundació Antoni Tàpies. 

-Noves incorporacions a Caixa d’Enginyers. L’assemblea general de l’entitat ha donat llum verda als fitxatges de José María Joana i Núria Agell com a vocals del Consell Rector. Joana és físic de formació i compta amb una dilatada experiència al món de la consultoria estratègica. Per la seva part, Agell és doctora en Matemàtica Aplicada i experta en el desenvolupament de tècniques d’intel·ligència artificial. 

-Whirlpool ha triat Bruna Esposito pel càrrec de directora general a Espanya i Portugal, des de les oficines de Barcelona. Fins ara, Esposito era la responsable del departament de vendes a l’Estat. L’empresa d’electrodomèstics també ha col·locat Lluís Díaz a la direcció d’Operacions Comercials. 

-Mariam Ayadi ha estat escollida com a nova presidenta de PIMEC Joves a l’àrea del Maresme i el Barcelonès Nord. Experta en gestió administrativa i comercial, Ayadi és la CEO i fundadora de Wipass, una empresa que ha creat un dispositiu per connectar-se a la xarxa wifi sense cap contrasenya. 

-Laia González és la nova responsable de comunicació de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, González ha treballat al departament de Territori de la Generalitat des de l’any 2009. 

-Concepció Curet, vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial, gestionarà l’interinatge que viu l’entitat després de la marxa de Sílvia Trabalón. Després d’onze anys ocupant el càrrec de gerent a l’associació empresarial, Trabalón s’incorpora a la llista del PSC a Sant Cugat del Vallès per les pròximes eleccions municipals. 

-Joaquim Llansó és el nou president del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya. Enginyer de Camins, Llansó substitueix en el càrrec a Francisco Gutiérrez, persona que ha ocupat el càrrec des del mes de maig de l’any 2017. La missió del nou dirigent és enfortir l’àmbit institucional del Consell i les seves accions per promoure les infraestructures. 

-Biocop, empresa especialitzada en la producció i distribució de productes ecològics, situa Pol Picazos a la direcció general, en substitució de Joan Picazos Cardó. Des de l’any 2018, el nou màxim dirigent ocupava el càrrec de director de Vendes i Màrqueting. 

-Moviments al sector de les assegurances. Ribé Salat ha triat Maurici Torres i Sandra Samartín per ocupar la direcció tècnica i de l’àrea d’empreses, respectivament. Totes dues figures també formaran part del comitè executiu de la companyia. 

-Alex Vickers arriba a la direcció del departament de Vendes d’Actua Solutions. Aquesta empresa executa tasques de consultoria i altres serveis corporatius. Abans d’iniciar el projecte d’Actua, l’executiu treballava a Robert Walters. 

-Marimon Abogados incrementa la seva cartera de socis amb Yolanda Martínez i Álvaro Crespo. Des de les oficines de la capital catalana, Martínez serà una de les cares visibles de l’àrea de Dret de la Competència i la Unió Europea. Per la seva banda, Crespo centrarà els seus esforços en el Dret Tributari. 

-Marta Luna aterra a la direcció de Desenvolupament de Negoci Digital de Canon per la regió EMEA. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull, Luna ha dut a terme tasques similars a Diggics, Alfa9 i Traycco.

-CMS Albiñana ha contractat el periodista José María Méndez-Castrillón com a nou responsable de l’àrea de Comunicació i Màrqueting. Abans d’aterrar a la firma d’advocats amb seus a Madrid i Barcelona, l’executiu ha treballat a BDO i Jobandtalent, entre d’altres empreses. 

-A finals d’abril, Bernat Vilarasau deixarà el càrrec de gerent a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats, societat municipal de l’Ajuntament de Vic. Abans d’assumir les regnes del projecte, l’any 2015, l’enginyer agrònom ja havia ocupat una posició similar a entitats com el Consorci del Lluçanès. 

-Josep Juli assumeix la direcció de l’Hotel Florida Park de Santa Susanna. Fins ara, Juli dirigia l’àrea comercial del mateix establiment. L’executiu té una àmplia experiència en gestió i control de procediments, funcions desenvolupades en firmes del sector turístic. 

-La Fundación Multiópticas incorpora Nuria Fossas com a vicepresidenta de l’associació. Propietària de diferents establiments d’òptica a la demarcació de Barcelona, Fossas desenvoluparà tasques relacionades amb col·lectius vulnerables.

Més informació
Anna Schlegel queda (de moment) fora del consell de Fira de Barcelona
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit