El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Anne Bouverot (Cellnex), Eduard Scott (Kosmos), Mercè Conesa (Universitat Ramon Llull) i Jordi Mestres (Baxi) Anne Bouverot (Cellnex), Eduard Scott (Kosmos), Mercè Conesa (Universitat Ramon Llull) i Jordi Mestres (Baxi)

La selecció dels anuncis més rellevants dels darrers dies: 

-La junta general d’accionistes de Naturgy ha aprovat la reelecció de Francisco Reynés com a president executiu pel període 2023-2027. L’organisme també ha validat la incorporació de José Antonio Torre de Silva com a conseller dominical i la renovació de mandat per Claudi Santiago i Pedro Sainz de Baranda. 

-El consell d’administració de Cellnex ha aprovat el nomenament d’Anne Bouverot com a nova presidenta no executiva del grup. La directiva francesa substitueix Bertran Kan, qui ha ocupat el càrrec en els darrers dos anys i continuarà a l’organisme en qualitat de conseller independent. 

-Jordi Mestres serà el director general del grup BDR Thermea, la matriu de Baxi. Precisament, en aquesta última firma, Mestres era el CEO del negoci a Espanya i Portugal. El seu substitut serà Joan Blanch, qui actualment ocupa el càrrec de director financer. 

-Ibai Llanos i Gerard Piqué reforcen el seu negoci de la Kings League amb el fitxatge d’Eduard Scott com a nou director general de Goatch. Antic dirigent de l’Eurolliga de bàsquet, Scott liderarà la join venture on Kosmos i l'streamer comparteixen tots els seus projectes, inclosa la citada competició de futbol. 

-Donald Johnston formarà part del consell d’administració del Banc Sabadell, en substitució d’Anthony Ball. El canvi es va formalitzar fa uns dies, durant la junta general d’accionistes que l’entitat va celebrar a la ciutat d’Alacant. 

-Mercè Conesa (Barcelona Global), Pilar del Barco (Penguin Random House) i Daniel Ripley (Uría Menéndez) s’incorporen al patronat de la Universitat Ramon Llull. Segons els estatuts de l’organisme, el mandat serà per quatre anys. 

-Roca Salvatella incorpora Joana Barbany per dur a terme tasques d’assessoria. La consultora destaca l’experiència de Barbany en l’àmbit empresarial i tecnològic. La missió de l’executiva és promoure la transformació digital i ajudar les empreses a situar-se en un entorn canviant. 

-María José González és la nova directora de Màrqueting i Posicionament Estratègic d’Atrevia. L’alt càrrec, llicenciada en gestió comercial i màrqueting per ESIC, ha de contribuir al creixement del negoci a la firma de comunicació liderada per Núria Vilanova. 

-Canvi destacat a Intersport. El grup amb seu a Suïssa ha anunciat el nomenament d’Ángel Soares com a nou director general a Espanya. Llicenciat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Soares substitueix en el càrrec a Xavier Alomar.

-Paula Mèlich deixa la Fundació i2CAT per liderar la nova delegació de la Generalitat al Brasil. La seva especialitat, tant al sector públic com privat, són les sinergies i aliances en l’àmbit de les ciutats i els territoris intel·ligents. Mèlich ha format part d’Acció i Fira de Barcelona, entre altres projectes laborals. 

-Laia Rogel renova el seu lideratge al capdavant d’Ap! Lleida. Aquesta associació està formada per dones empresàries, directives i autònomes de Lleida i les comarques dels Pirineus. El col·lectiu es vol consolidar com un punt de trobada per la cerca d’oportunitats professionals. 

-Vincci Hoteles ha col·locat Myriam Rodríguez al capdavant del departament de Compres. La seva trajectòria laboral s’explica per tasques similars a RBI Iberia i Autogrill. La cadena gestiona cinc establiments a Catalunya, concretament a Barcelona. 

-Bestinver fitxa David Cortacans per reforçar la seva presència a Barcelona. Abans d’aterrar a la firma del grup Acciona, l’alt directiu acumula una experiència laboral de 25 anys al Banc Santander i altres firmes financeres com JB Capital Markets. 

-El comitè executiu de PIMEC ha aprovat el nomenament de Jordi Serra com a president de la sectorial PIMEC Joves a la Catalunya Central, en substitució de Carles Pons. Llicenciat en Relacions Laborals per la Universitat Autònoma de Barcelona, Serra és gerent del concessionari Nou Motor. 

-Joaquim Ponce ha estat elegit president de PIMEComerç a l’Hospitalet i el Baix Llobregat. Des de l’any 2007, Ponce és president de l’Associació de Comerciants no Sedentaris del mercat setmanal de Sant Josep (Sant Boi de Llobregat).

-Relleu al Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès. Carme García substitueix Eduard Álvarez a la presidència d’una entitat que aglutina 80 hotels, bars i restaurants de la comarca. Un dels objectius de la nova dirigent pel mandat és promoure la digitalització del sector.

-Francesc Campillo és el nou responsable de l’àrea de Logística d’Air-Val International. Des de l’any 1979, aquesta firma s’ha especialitzat en la fabricació i distribució de productes infantils de perfumeria. Fins ara, Campillo ocupava un càrrec similar a Dachser. 

-Goofretti situa Alejandro Cortadellas a la direcció de vendes. A més d’aquest àmbit, l’executiu també ocuparà el càrrec d’adjunt a la direcció general de la cadena de cafeteries. Abans, Cortadellas ha treballat en firmes com Mondelez i Titan. 

-Esther López adquireix la condició de membre del Consell de l’Advocacia Catalana. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, la jurista és especialista en dret familiar i penitenciari. López també és degana del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat. 

-L’assemblea general extraordinària de l’Associació d’Empreses de Dietètica i Complements Alimentaris ha formalitzat el nomenament de Mónica Gispert, actual directora d’Innovació a Uriach, com a nova presidenta de l’entitat. 

-Miquel Marín és el nou màxim dirigent del Gremi de Jardineria de Catalunya, després que una assemblea extraordinària de l’entitat l’hagi proclamat per unanimitat. Marín substitueix en el càrrec a Jordi Bosch, qui ha liderat el col·lectiu durant sis anys. 

Més informació
Naturgy reelegeix Francisco Reynés com a president executiu
Anne Bouverot accedeix a la presidència no executiva de Cellnex
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit