• Economia
  • Foment comença la campanya d'acreditació de competències professionals

Foment comença la campanya d'acreditació de competències professionals

L’objectiu és acreditar 8.000 persones el 2021 i desenvolupar els recursos necessaris per avançar cap a un servei d’acreditació regular i estable

Josep Sánchez Llibre, president de Foment de Treball | ACN
Josep Sánchez Llibre, president de Foment de Treball | ACN
ACN
Barcelona
01 de Novembre de 2021

Foment del Treball, conjuntament amb les organitzacions sectorials i territorials associades, ha iniciat una campanya per informar a les empreses sobre el procés per impulsar el reconeixement i acreditació de les competències professionals adquirides per les persones mitjançant l’experiència laboral o vies no formals de formació. L’objectiu és avaluar i acreditar 8.000 persones a Catalunya el 2021 i desenvolupar els recursos necessaris per avançar cap a un servei d’acreditació regular i estable.

 

L’acreditació de competències forma part del Pla Estratègic d’Impuls de la Formació Professional i s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol, amb l’objectiu d’acreditar a més de tres milions de persones en tres anys i donar resposta als llocs de feina que requereixen una qualificació intermèdia que faciliti la incorporació i permanència de la població al mercat laboral.

La campanya s’adreça a totes les organitzacions sectorials i territorials que poden assessorar i orientar als professionals per iniciar el procés d’acreditació de competències i que a més coneixen el teixit productiu i les necessitats de professionals qualificats. El procediment i avaluació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral permet a les persones que hi participen aconseguir una certificació i, fins i tot, obre possibilitats per arribar a assolir un títol d’ensenyament professional i/o un certificat de professionalitat.

 

La certificació en alguns casos pot conduir a l’obtenció dels requisits per exercir la professió de les activitats regulades. A les empreses, aquest procés els permet evitar l’intrusisme professional, facilitar la mobilitat de treballadors en l’àmbit estatal i internacional i millorar la productivitat i la competitivitat, gràcies al reconeixement de la qualificació dels seus treballadors.