Foment es divorcia per Nadal

Més de 3.000 membres de la patronal han hagut de fer canvis de seu social i un terç es planteja el trasllat de la seu fiscal

Joaquim Gay de Montellà és president de Foment | ACN Joaquim Gay de Montellà és president de Foment | ACN

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha brindat pel 2018 des de la biblioteca de la seu central de la patronal. A menys d'una setmana per les eleccions, Montellà no ha parlat pràcticament de cap altra cosa. Sense oblidar en cap moment el seu impacte en la fuga d'empreses i les inversions a Catalunya. A tall d'exemple, ha recordat que més de 3.000 membres de Foment han hagut de fer "un desplaçament de la seu social" alhora que un terç es planteja un trasllat de la seu fiscal. Així doncs, Montellà no ha dubtat en reivindicar que "hi ha un cert divorci entre l'economia i la política"

Tot just després de recordar l'exprimer ministre de França, Manel Valls, i la seva "sorpresa" per la fugida d'empreses, ha defensat una i altra vegada que "el procés de sortida ha sigut per raons de seguretat jurídica" i que "Catalunya és prou sòlida per donar resposta a les inversions". Un autèntic al·legat nadalenc en defensa de l'economia catalana més enllà de la política. La comparació és fàcil: "Igual que un turista el primer que vol és seguretat física quan va a un país, un inversor vol seguretat jurídica". 

Montellà: "Estem pendent de rebre inversions importants"

Sense voler entrar en masses detalls, el president de Foment ha explicat que des de la patronal es donarà inici a un projecte de caire internacional tant a Barcelona com a Catalunya. "Estem pendent de rebre inversions importants", ha augurat. 

Fotos per la seguretat

Montellà també ha posat l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC) com a símbol de diàleg social entre patronals, sindicats i empresaris. "Si els partits no tenen capacitat d’arribar a acords i a un govern, per què els volem?", ha etzibat. Al seu parer, la convocatòria de noves elecciones va sorprendre a tothom però és "una mesura políticament intel·ligent". Quin és l'objectiu de cara al 21D? Seguretat jurídica, estabilitat, negociació i pacte. Del contrari, tot pelgat tindrà conseqüencies per a "les generacions vinents". 

"Les eleccions no són només per fer-se fotos uns dies i fer declaracions sinó que han de tenir un resultat ajustat a la realitat", ha afegit. Així doncs, no ha descartat tampoc que les propostes que puguin sortir d'aquestes eventuals pactes, per exemple a escala fiscal, puguin sotmetre's també a referèndum. En qualsevol cas, sense incerteses i és que "ni Europa ni Espanya poden prescindir de Catalunya". 

Per últim, Montellà s'ha enrecordat de nou de l'economia i ha anticipat que s'espera que hi hagi 20 milions de persones dins el sistema de seguretat social de cara al 2020. "Ens dona confiança per les pensions", ha conclòs. 

Més informació
No són 3.000 empreses, són 332 (de veritat)
González: "El 21D ha servit per calmar els ànims"
Els directius fan sonar l'alarma política
Avui et destaquem
El més llegit