Foment reclama mesures urgents contra els efectes del conflicte a Ucraïna

La patronal reitera la demanda de les obres del gasoducte MIDCAT per reduir la influència russa sobre el mercat energètic europeu

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | ACN El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | ACN

Foment del Treball ha demanat "mesures urgents" per pal·liar els efectes negatius del conflicte a Ucraïna sobre l'economia catalana i del conjunt de l'Estat espanyol. Els empresaris proposen a les administracions "revisar les previsions d'ingressos tant d'Estat com Generalitat tenint en compte que no es podran complir per la disminució del ritme de l'activitat econòmica", per tal de reduir la despesa per evitar "incrementar de manera exponencial el dèficit".

De la mateixa manera, avisa contra les pujades d'impostos, en tant que l'alentiment de la recuperació provocat per la crisi a Ucraïna ha impedit "recuperar els nivells econòmics" anteriors a la pandèmia. En aquest sentit, els empresaris catalans exigeixen "enfortir el teixit productiu espanyol", com a objectiu principal de la política econòmica de l'Estat, perquè el sector privat pugui superar els efectes negatius del conflicte.

La patronal també ha reiterat el seu suport a les obres per finalitzar el gasoducte MIDCAT. Com ja va demanar durant el Mobile World Congress el president dels empresaris Josep Sánchez Llibre, Foment considera necessari "connectar Argelia i Europa" mitjançant la infraestructura per tal de reduir la dependència energètica de Rússia i "convertir l'Estat en un hub de distribució de gas" en l'àmbit continental.

En termes generals, Foment ha mostrat en un comunicat la seva "preocupació i inquietud" pel conflicte i els seus efectes sobre l'economia espanyola. En aquest sentit, els empresaris alerten contra les tendències inflacionàries de l'economia, i afanyen els agents econòmics a "un diàleg social que ajudi a evitar que l'espiral de preus creixi" i obligui a endurir la política monetària. Els empresaris catalans posen especial èmfasi en la frenada de l'encariment de l'energia, i aposten pel "desenvolupament de les energies renovables" amb els fons Next Generation EU.

Quant a la reacció dels estats europeus al conflicte a Ucraïna, la patronal veu "positiva" la reacció de l'aliança atlàntica. Tot i que reconeix que les sancions econòmiques sobre Rússia són "molt dures i també ens afecten directament", Foment considera aquesta resposta "més raonable" que una intervenció militar directa.

Més informació
Foment critica l'"exclusiva finalitat recaptadora" de la reforma tributària
MIDCAT, clau contra la dependència energètica de Rússia
Avui et destaquem
El més llegit