Foment critica l'"exclusiva finalitat recaptadora" de la reforma tributària

La patronal es mostra "decebuda" amb les propostes recollides al Llibre Blanc publicat pel Ministeri d'Hisenda

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | EP El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | EP

Foment del Treball ha criticat les propostes del Llibre Blanc de la Reforma Tributària publicat pel Ministeri d'Hisenda. Segons la patronal, que troba diversos punts de desacord amb el document, les indicacions del govern central dibuixen un sistema tributari amb "exclusiva finalitat recaptadora" que, per als empresaris, pot acabar per "comprometre l'economia" espanyola.

Segons observa la patronal, la proposta de reforma tributària que emana del Llibre Blanc, "no va dirigit al creixement econòmic, l'economia productiva ni la creació de llocs de treball". Els empresaris catalans lamenten que la reforma pot posar encara més pes sobre "aquells que ja paguen més". "Les empreses i les famílies no poden aguantar més pressió fiscal", avisen.

En aquest sentit, Foment centra les seves crítiques en el manteniment de l'Impost sobre el Patrimoni, que consideren que, juntament amb el de Successions i donacions, "és possible eliminar". Els empresaris troben inconsistent el suport a l'harmonització i coordinació fiscal i l'establiment de límits mínims i màxims per als trams autonòmics dels impostos, que consideren "una LOAPA en matèria tributària". Igualment, es mostren contraris a l'eliminació de la tributació conjunta que proposa el ministeri.

Per altra banda, la patronal reconeix "elements valuosos" aportats al Llibre Blanc, com el reconeixement de l'ampla economia submergida i el seu efecte sobre la tributació espanyola. Amb tot, Foment remarca que "cada dia que passa és més urgent una profunda reforma de l'administració pública" que faci la despesa de l'Estat més eficient.

Més informació
Foment busca el nord perdut de Barcelona
Foment alerta que l'impost al CO2 pot provocar deslocalitzacions
Foment del Treball dona suport a la Creu Roja en la recaptació d'aliments del 2022
Avui et destaquem
El més llegit