Foment exigeix al congrés "no tocar ni una coma" de la Reforma Laboral

La patronal demana als legisladors mantenir l'acord tancat amb sindicats i CEOE

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | ACN El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | ACN

Foment del Treball ha defensat que "no es toqui ni una coma" de la reforma laboral pactada a la taula de diàleg social amb els sindicats i la CEOE. El president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat a una entrevista a la 2 de Televisió Espanyola que els empresaris del país posaran "tot l'esforç" perquè la reforma no es tramiti com a projecte de llei.

En cas que la reforma laboral passi per la cambra legislativa, Sánchez Llibre ha anunciat que "parlarà amb tots els grups" per mantenir el text pactat. Segons ha explicat el president de Foment, l'associació es va mantenir en l'abstenció en el si de la CEO per demostrar les "discrepàncies" que la norma acordada generava entre l'empresariat del país.

Segons Sánchez Llibre, els empresaris catalans "haguessin preferit una altra reforma laboral" – una que, afirma, aprofundís en la flexibilitat, la seguretat en la contractació indefinida i les mesures contra l'atur juvenil. Segons el president de la patronal, l'economia espanyola "necessita la temporalitat" pel gran paper que hi juguen sectors com els serveis, el turisme o l'agricultura.

Les connexions amb la patronal de l'Estat, segons ha exposat Sánchez Llibre, han estat "cordials" tot i les "desavinences". Pel que fa a la seva relació personal amb el president de la CEOE Antonio Garamendi, ha concedit que "La roba bruta es renta a casa". Per ara, tot i això, Sánchez Llibre no contempla presentar-se a la presidència dels empresaris espanyols.

Més informació
El Govern central aprova la Reforma Laboral
Avui et destaquem
El més llegit