Foment, Pimec i Cecot lamenten la repetició d'eleccions espanyoles

Les patronals veuen "amb preocupació" tornar a les urnes perquè causa "manca d'estabilitat" i es perdrà competitivitat

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, intervenint des del seu escó de l'hemicicle en la sessió de control El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, intervenint des del seu escó de l'hemicicle en la sessió de control

Les patronals Foment, Pimec i Cecot lamenten la repetició d'eleccions espanyoles. Per la seva banda, la patronal egarenca en un comunicat lamenta "la incapacitat de les forces polítiques d’arribar a acords des de la diversitat, que és el que l’empresariat esperem de la política". En el mateix sentit, la patronal de les petites i mitjanes empreses veu "amb preocupació" la "manca d'estabilitat" que considera que comporta la celebració de noves eleccions a Espanya.

Pimec segueix lamentant que les formacions polítiques "actuïn únicament en clau partidista i no amb la voluntat de defensar els interessos generals". En aquest sentit, la patronal demana "responsabilitat" als partits per arribar a "acords efectius que donin estabilitat per governar en una legislatura sòlida i duradora" i que permeti al teixit empresarial "seguir creixent".

En la mateixa línia, la Cecot "vol manifestar públicament el seu malestar per les conseqüències i l’afectació que aquesta decisió tindrà sobre l’economia, la competitivitat empresarial, el desenvolupament de l’activitat productiva i el benestar col·lectiu".

La patronal de les pimes lamenta que els partits actuïn "únicament en clau partidista"

La patronal vallesana no entén que "ens facin perdre el temps responent dues vegades seguides la mateixa consulta, en un marge de temps tan curt com el que ha transcorregut des de les darreres eleccions".

Tal com diu Pimec, la Cecot també afirma que unes noves eleccions dilaten la situació d’inestabilitat que estem vivint en els darrers anys i una nova aturada suposarà pèrdua de competitivitat respecte d’altres països i un fre a la capacitat per desplegar i fer avançar polítiques i projectes que impulsin l’activitat econòmica i el benestar social i col·lectiu que necessita el país.

Foment cap al 10-N

La patronal de les grans empreses, Foment Nacional del Treball, també ha emès un comunicat lamentant la notícia: "La repetició de les eleccions no és una bona notícia per al país. No només perquè s'inicia un nou procés electoral i la negociació posterior per formar un govern estable que compti amb el suficient suport del Parlament, sinó ,sobretot, perquè s'acumulen retards en l'aprovació dels pressupostos i en les decisions claus per assegurar el creixement i el progrés del país".

L'entitat dirigida per Josep Sánchez Llibre denunica que "en un moment de majors incerteses econòmiques i polítiques, fonamentalment a Europa, les empreses, famílies i treballadors estan preparats per continuar construint un país millor que impulsi l'activitat econòmica, afronti el repte tecnològic i faciliti la competència professional i formativa".

Avui et destaquem
El més llegit