El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, en roda de premsa
El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, en roda de premsa

Foment se suma a la legalitat del Cercle

La patronal aplaudeix la proposta del lobby per millorar l'autogovern de Catalunya i el model territorial

Poc després que el Cercle d'Economia hagi proposat un Estatut amb rang de "constitució" per Catalunya, Foment del Treball ha aplaudit la seva proposta per solucionar la crisi política alhora que ha insistit que la solució per a Catalunya passa per reformes constitucionals i legals "acordades per les forces polítiques competents".

Més info: El Cercle d'Economia proposa un Estatut amb rang de "constitució" per Catalunya

D'aquesta manera, la patronal catalanat presidida per Joaquim Gay de Montellà ha reaccionat així el document elaborat pel Cercle amb propostes per millorar l'autogovern de Catalunya i el funcionament del model territorial del conjunt d'Espanya a les portes d'una nova reunió anual a Sitges que començarà aquest mateix dijous.

Així Foment ha valorat positivament que l'entitat "es posicioni en contra del fatalisme", i ha reiterat que defensa la negociació i el respecte als principis de democràcia i legalitat. Una vegada més, ha reiterat que ambdues parts han "d'acudir amb ofertes i voluntat de renúncia". "Només el respecte dels principis d'un estat democràtic i de dret garanteixen la cohesió, la llibertat i el progrés a Catalunya", ha conclòs.

Més informació
Corredor Mediterrani: història de dues realitats
Foment deixa sense executar un terç del pressupost
Avui et destaquem
El més llegit