L'FP oferirà formació en ciberseguretat, robòtica, ‘big data’ i realitat ampliada

El Govern espanyol promet impulsar la formació a distància i flexibilitzar els processos d’acreditació laboral

Estudiants d'FP de robòtica | iStock Estudiants d'FP de robòtica | iStock

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que els ministeris de Treball i Educació han iniciat les tasques per fer realitat un “sistema integral de Formació Professional (FP)” que impulsarà la formació a distància i flexibilitzarà els processos d’acreditació laboral, desplegarà matèries com la ciberseguretat, robòtica, big data, realitat ampliada i virtual, connectivitat i 3D. Aquestes àrees afectaran 12 titulacions actuals en el que ha de ser l’inici de la millora de l'FP per impulsar la productivitat i l’ocupació a l’Estat.

Més info: Fusters ‘influencers’ contra l’abandonament escolar

Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant la seva intervenció a la “Trobada de Formació Professional ‘+Futur+Progrés=+FP’” que ha tingut lloc a Madrid i on ha assegurat que el seu executiu vol combatre la “imatge social absolutament injusta de l'FP”. “Cal que no faci falta parlar be de l'FP, sinó que parli per si mateixa i sigui vista per les famílies i empreses com una opció de màxim interès amb un itinerari valuós per accedir al mercat laboral”, ha dit.

Per aquest motiu, segons Sánchez, el seu govern ja va impulsar amb els sindicats un acord estratègic per a la formació professional i per dissenyar “noves qualificacions”. Relacionades amb la tecnologia 4.0. L’objectiu, ha dit, és donar una “nova dimensió” a l'FP en el marc de l’aposta del seu executiu per incrementar la productivitat, l’ocupació i la reactivació de l’ascensor social mitjançant “qualificacions intermitges ben retribuïdes”. 

Avui et destaquem
El més llegit