El frau fiscal detectat a Catalunya creix un 55% el 2021

El conseller d'Economia i Hisenda Jaume Giró celebra la feina de l'ATC en fer que "aflorin diners per a fer noves polítiques públiques"

El conseller d'Economia i Hisenda Jaume Giró | EP El conseller d'Economia i Hisenda Jaume Giró | EP

L'Agència Tributària de Catalunya ha fet aflorar 338,5 milions d'euros de frau fiscal al país durant l'exercici 2021. Segons ha informat el conseller d'Economia i Hisenda Jaume Giró al ple del Parlament, el frau detectat durant l'exercici sortint supera en un 55% el registrat per l'agència de la Generalitat el 2020.

En la mateixa línia, Giró també ha anunciat la convocatòria de 20 noves places d'inspectors tributaris a l'Agència Tributària de Catalunya. Tal com ha comunicat el conseller al ple, aquesta nova fase de contractació s'uneix a les 120 places obertes durant el setembre. Aquestes contractacions responen al fet que, segons el mateix titular d'economia, per cada euro invertit a l'ATC, en repercuteixen quatre a les arques públiques.

"L'Agència Tributària catalana fa la seva feina encara que l'Estat hi posi traves", ha lamentat Giró, que considera que la detecció del frau fiscal i l'evasió d'impostos al país – un "delicte vergonyós, segons el conseller d'Economia – demostren l'eficàcia del sector públic a Catalunya, tot i que ha reconegut que les dades no són bones.

Més informació
Rècord de frau fiscal a Catalunya: més de 200 milions d'euros
El pla contra el frau fiscal fa aflorar 56 milions d'euros a Barcelona
La hisenda catalana fa aflorar 196,8 MEUR de frau fiscal
Avui et destaquem
El més llegit